Suus, Dag 1 – 27 februari 2017

De wekker ging al vroeg. Om 8 uur werden we verwacht op Bosrijk bij de Efteling voor de Giraf-therapie. In het “therapie-huisje” werden we ontvangen door Carin, Astrid, Dirkje en Jelske. Tijdens de uitgebreide intake hebben we goed uitgelegd hoe het nu met Suus gaat en hebben we de werkdoelen voor deze week afgestemd.

Helaas vertoont Suus de laatste tijd weer zelf-beschadigend gedrag. Een van de doelen is dus om te achterhalen waar dit vandaan komt en hoe we het (deze keer) kunnen oplossen. Hiervoor gaat Suus werken aan het zichzelf beter vermaken, minder frustratie, betere prikkelverwerking en betere communicatie.

Een bijzonder aandachtspunt is het wennen aan het corset dat Suus sinds kort heeft in verband met haar Scoliose (vergroeide rug). Wat is de beste manier om dit corset bij haar te introduceren en hoe zorgen we ervoor dat zij het met zo min mogelijk problemen gaat dragen?

Na de intake begon voor Suus het echte werk. Onder begeleiding van Dirkje en Jelske volgde een half uur therapie in het therapie-huisje. In die tijd besprak Astrid met ons hoe het verder is met de andere kinderen, het gezin en onszelf. Altijd goed om daar zo af en toe ook bij stil te staan.

Suus heeft vervolgens in het zwembad verschillende oefeningen gedaan. Dirkje en Jelske konden al duidelijk patronen in het gedrag van Suus zien. Maar complex is het wel. De positiviteit van het hebben van een “eigen willetje”  helpt soms niet om probleemgebieden aan te pakken. Tijdens de nabespreking hebben we afspraken gemaakt hoe te handelen als Suus zich bijt. Dat gaan we natuurlijk oppakken.

Na de therapie snel een fles drinken en op naar de Efteling. Daar genoot Suus op haar eigen paard in de draaimolen !!

 

2 gedachten over “Suus, Dag 1 – 27 februari 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *