Suus, Dag 2 – 20 februari 2018

Het is altijd mooi en fijn om andere mensen over Suus te vertellen. En het is goed om feedback van professionals te krijgen over Suus.

Wij weten het wel. We kennen dit ongelooflijk lieve meisje erg goed. En we weten hoe moeilijk het soms is. Maar of je het goed doet, dat blijft altijd een grote vraag. Wat kunnen we nog meer voor Suus betekenen?

Vandaag (weer) de bevestiging gekregen dat de beperkingen bij Suus complex zijn om aan te pakken. Vaak is er sprake van communicerende vaten: als het ene onder controle is, duikt het andere weer op. Een mooie glimlach, dansende krullen en een ondeugende blik, geven ons de energie om door te gaan.

Bij de therapie had Suus vandaag ietsjes minder focus en ook in het water moest Lisette haar best doen om Suus bij de les te houden. Uiteindelijk vond Suus haar ideale positie, beide beentjes over de rug van Nubia en lekker voortgetrokken worden door het water.

Om 11 uur hebben Maud en Floor een privé workshop (er waren geen andere deelnemers) gevolgd “Gedragsverandering door Belonen” door psychologe Faye. Zij heeft uitgelegd dat het zelfbezerende gedrag van Suus gezien kan worden als een verslaving. Suus heeft de prikkels nodig………. En als zij deze eenmaal heeft gevonden, kan ze niet meer zonder en wil ze eigenlijk nog meer van die prikkels. Ze kan niet meer zelfstandig stoppen. En daar zit de uitdaging; hoe kunnen we Suus zelf prikkels op laten wekken zonder zichzelf te bezeren?

Wij gaan er verder over nadenken, maar eerst naar de kennismakingsborrel met alle therapiegezinnen.

 

 

3 gedachten over “Suus, Dag 2 – 20 februari 2018”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *