Suus, Dag 2 – 24 mei 2016

Suus is vandaag best een beetje ondeugend, dus Bibi moet af en toe belleneen beetje streng zijn.
Tijdens de therapie binnen blijft Suus in haar rolstoel zitten en krijgt ze massage/druk op haar handpalmen. Die plek staat in relatie met de prikkels in de hersenen voor het mondgebied.
Suus oefent met het drinken uit een beker, maar ze heeft nog niet heel veel interesse. Daarna neemt ze een likje jam van een “trillende” lepel. Suus is verrast door de smaak en moet er helemaal van lachen!

Er wordt ook geoefend met zelf rijden in de rolstoel.
Suus gaat de afgelopen tijd steeds beter zelf rijden in haar rolstoel, maar ze gebruikt hierbij vaak alleen haar rechterhand. Er wordt geprobeerd om ook haar linkerhand in te zetten, zodat er een veel betere controle is (richting/sturen etc).
dag2dansen
In het water heeft Suus met Chabelita o.a. gedanst, haar vin vastgehouden, een snel ritje op de buik, voelen hoe Chabelita bellen blaast etc. En de dames  hebben samen veel gekletst (Chabelita en Suus) ! En constant heeft Suus een heeeele grote glimlach op haar gezicht.
dag2
Als Suus het water ingaat, moet ze op het dok eerst op haar zij draaien, dan op haar buik en zo het water in… Om er uit te komen moet ze op Bibi haar knieën gaan staan en zichzelf dan opdrukken met haar handen… hard werken dus !  (druk op de handen is dan ook weer goed voor stimuleren mondgebied!)

Op het dok wordt Suus eerst weer stevig in een mat gerold. En dokvervolgens krijgt ze met een vibrerend/trillend staafje een gezicht-/mondmassage.
Daarna weer oefenen met jam eten vanaf een lepeltje en dan vlug weer het water in !!!

dag2dansen

5 gedachten over “Suus, Dag 2 – 24 mei 2016”

 1. Hallo Maud,

  Wat leuk om te horen hoe de ontwikkelingen deze therapietijd gaan. Hoop op mooie vooruitgang, de aanpak klinkt weer heel bijzonder. Veel succes en plezier verder
  Marja

 2. nou een dikke pluim hoor zo hard gewerkt valt niet mee maar je doet het goed
  de opa en oma van davey blijven je volgen hoor we zijn iedere dag zo benieuwd wat je weer heb geleerd en gedaan tot morgen

 3. Zo lieve Suus, wat horen we nou, jij ondeugend ? Dat zijn we helemaal niet gewend van jou! Hahahaha. Wat heb je hard gewerkt vandaag! En wat geniet je weer zichtbaar met je mooie lach van het werken met jouw dolfijn.
  We zijn trots op jou. Groetjes aan mama en je tante.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *