Suus, Dag 3 – 1 maart 2017

Vandaag heeft Suus binnen weer geoefend met haar corset aan. Het omrollen ging al beter, maar het zitten lukt nog niet helemaal… Nog even doorzetten en dan lukt het waarschijnlijk wel. Gedurende de paar minuten per dag dat zij het corset aan heeft, lijkt Suus het wel te accepteren. Uiteindelijk moet zij het 23 uur per dag aan hebben !

Er is geoefend met de pictogrammen. Allereerst weer de simpele begrippen zoals “klaar” en “helpen”. Het zou mooi zijn als Suus zelf zou kunnen aangeven wat zij wilt.

Het zelf-beschadigend gedrag is moeilijk te doorgronden. Met de afspraken van gisteren, lijkt het iets minder. Op momenten van vermoeidheid en als ze iets echt graag wilt maar niet mag, is het bijna niet te controleren. Met Dirkje en Jelske hebben we in de nabespreking hier lang bij stil gestaan. Veel verschillende prikkels gedurende de dag aanbieden is een mogelijke oplossing. Daarnaast gaan we op zoek naar speelgoed wat meer passend is bij haar ontwikkelingsleeftijd.

Vandaag mochten we tijdens een deel van de watertherapie meekijken. Suus was heel serieus en deed geconcentreerd de oefeningen…. En eindelijk koos zij een keer Dirkje om een rondje mee te zwemmen! Erg leuk om alles van dichtbij te zien.

Na het heerlijk douchen, afdrogen en aankleden was het tijd voor de traditionele “i love Syndroom van de Lach” foto. Natuurlijk gevolgd door “Applaus voor jezelf !”.

Een gedachte over “Suus, Dag 3 – 1 maart 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *