Suus, Dag 3 – 18 februari 2015

Gisteravond was een kennismakingsborrel bij Hotel Dolphin Suites georganiseerd voor de kinderen en hun gezinnen, die deze week de therapie volgen. Er waren ook veel therapeuten en “interns” aanwezig. Dus er werd volop gekletst over de therapie, de dolfijnen, de kinderen en over onze stichting. Erg leuk om de verhalen van andere ouders te horen.
Vandaag is het een spannende dag voor het hele gezin. Suus gaat papitouiteraard weer met Papito zwemmen, maar vandaag mogen Floor, Pien en Mees mee op het dok. En wij mogen de laatste twintig minuten “vanachter het muurtje” kijken.
Wij zijn ruim op tijd bij het CDTC. Maar al snel komen Bibi en Dewi naar buiten om Suus op te halen. Het blijft gek om je kind zo mee te geven, maar de dames hebben op dag 1 al bewezen dat Suus bij hen in goede handen is. Na ruim 25 minuten zwiert de deur open en komt Suus met Bibi op een groot skateboard naar buiten ! Wat een lol hebben die twee… Floor, Pien en Mees (FPM) mogen direct mee naar het gedeelte waar normaal alleen de therapiekinderen en de mensen van het CDTC mogen komen. Dat is al bijzonder…
papito door hoepel
Iedereen maakt zich klaar voor de therapie in het water en in optocht gaat het naar Dok 2. Bibi tilt Suus als een compact pakketje, wij gaan morgen vragen waarom, want het is terugkerend en het lijkt een doel te hebben. Op het dok is het volle bak met al die kinderen en Papito komt eens even kijken.
suus beentjes omhoogVandaag zwemt Papito veel rustige rondjes met Suus. Na afloop horen we dat Papito een beetje “sexy” is. Met andere woorden, bijzonder geïnteresseerd in de vrouwtjes in de laguna. Daardoor is hij soms wat afwezig en is het niet verstandig om heel ingewikkelde dingen te doen. Voor Suus lijkt dit prima, want zij ontspant volledig als zij haar beentjes op de rug van de dolfijn legt. Bibi voelt Suus haar lichaam dan echt ontspannen.
suus met benen op papito
Vandaag spelen Papito en Suus met de bal. Suus hoeft niet te kiezen, want gezien alle drukte zou dit voor Papito te lang duren. In de pauze op het dok krijgt Suus gezichtsmassage, hand- en voetmassage. Deze massages prikkelen het mondgebied. FPM krijgen ondertussen les in dolfijnen trainen. Dit vinden ze zichtbaar erg leuk. Ze sturen Papito weg waarna hij vier mega jumps uit het water maakt. En ze worden betrokken bij de oefeningen met Suus.
fpm aaien papito
fpm doen trucje met papito
Wij hebben inmiddels het teken gekregen om “achter het muurtje” te komen staan. Dat is geweldig! We staan nu naast het dok en zien van dichtbij Suus genieten, horen de geluidjes van haar en van Papito en zien goed hoe Bibi met Suus bezig is. Papito geeft Suus een kusje en stiekem is daar weer die brok in de keel en opwellende tranen. Wow, wow, wow….
suus krijgt kusje
De wind en daarmee de golven nemen toe en Suus vindt dat duidelijk niet zo fijn. Maar desondanks gaan ze door en worden er nog een aantal oefeningen gedaan. Natuurlijk worden FPM nog even natgespetterd en dan zit het er weer op. Met de hele familie lopen we terug naar de douches. Wij lopen verder, Suus gaat zich afspoelen.

In de nabespreking geeft Bibi aan dat Suus in de therapieruimte heel ontspannen was vanmorgen. Ze accepteerde veel meer dan gisteren en was veel aan het lachen (dat kennen we !!). Ze hebben veel oefeningen gedaan met een trillende knuffelkikker. Zo werd de kikker verstopt en kreeg Suus de kikker pas terug als ze een geluidje maakte. En zo waar, na 3 – 4 keer lijkt Suus het te snappen. Bij het kiezen tussen de kikker en een ander speeltje, kiest Suus elke keer de kikker. Het trillen maakt haar bewuster van haar lichaam. En uiteindelijk geeft dat meer rust.

Moe en voldaan, vertrekken we weer, nadenkend over alles wat is gezegd. En met drie fantastische kinderen die volop verhalen hebben over hun avontuur op het dok met Papito en hun kleine zusje Suus. Trots….

10 gedachten over “Suus, Dag 3 – 18 februari 2015”

 1. Jeetje wat is dit bijzonder en hoe mooi dat wij in Delft stukjes van alles wat jullie beleven mogen meelezen. Nog heel veel mooie, bijzondere, leerzame en liefdevolle momenten voor jullie allemaal gewenst en van harte gegund. Voor Mees de groetjes van Nicole.
  Lieve groet Lilian

 2. Lieve Seth en Maud,
  Wat geweldig om te lezen hoe Suus deze behandeling ervaart. Wat een bijzonder moment om dit met z’n allen daar mee te mogen maken en wat heerlijk dat Suus zich zo op d’r gemak voelt en dat er zo’n klik is en ook zoveel professionaliteit!!! Geniet nog heerlijk met jullie mooie gezinnetje daar!!!Dikke knuf van ons

 3. Wat heerlijk om Suus haar blog te lezen en ontroerend.
  We hopen zo voor jullie dat het in de toekomst Suus zal helpen.
  Geniet er van.
  Groetjes Rob, Sandra, Tim en Rosalie

 4. Lieve MSFPMS,

  Hier ook tranen van geluk en ontroering. Het is fijn om Suus zo ontspannen te zien op de foto’s. Het is toch ook bijzonder dat Suus op dag 3 in de therapieruimte ook zoveel beter ontspannen was. Hulde aan het CDTC!
  Liefs,
  HJM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *