Suus, Dag 4 – 19 februari 2015

Het is een stralende dag op Curacao en we brengen Suus in het zonnetje naar het CDTC. Aan iedereen die de blog dagelijks leest, hoeven we het programma niet meer uit te leggen.
 suus foto langwerpig
Ook vandaag gaat Suus eerst mee naar binnen voor de binnentherapie. Vandaag staat in het teken van het lichaamsbewustzijn en het kiezen. Suus wordt strak in een handdoek gewikkeld. Dit is iets wat ze normaal niet fijn vindt, maar nu is ze heel rustig. Bibi laat haar even in deze positie. Nu kan Suus voelen hoe het is als haar lichaam rustig is. Het is de bedoeling dat ze dat een fijn gevoel gaat vinden.
Vervolgens zit Suus voor twee knoppen: Een grote groene met JA erop en een grote rode met NEE erop. Als je op de knop drukt dan hoor je ook “JA” of “NEE”. De eerste vraag die Bibi stelt is: “wil je nog een keer in de handdoek?”.
En Suus drukt op NEE.
Vervolgens wordt gespeeld met de trilknuffelkikker (zie blog van 18/2). Als ze stoppen, vraagt Bibi aan Suus: “wil je nog een keer met de kikker spelen?”. En Suus buigt voorover en drukt kruislings op “JA”. Natuurlijk, dat kan toeval zijn. De proef wordt op de som genomen en blijft haar negatieve associatie met NEE beantwoorden en de positieve met JA.
 foto 3
Bij de dolfijnen is Papito vandaag in goede doen. Helaas er andere dolfijnen wat afgeleid. Met als gevolg dat Suus Papito een beetje moet delen. Dit zorgt  voor wat drukte en afleiding op het dok. Het kiezen met de dolfijn kan ook vandaag niet doorgaan. En uiteraard wordt ook dit met elkaar besproken. Verder doet Suus het enorm goed. Ze gaat steeds meer de dolfijn aanraken. Suus eet Papito opVoor het eerst pakt ze met haar handen de rugvin van Papito vast. Ze wilde zelfs bijna een hapje nemen, maar gelukkig is Bibi in de buurt om dat te voorkomen. In het water blijft het genieten voor Suus. Ze straalt en heeft de grootste lol.
De therapie is ontzettend intensief. Suus moet hard werken en wordt behoorlijk uitgedaagd. Op de weg terug valt ze meestal al in slaap.

6 gedachten over “Suus, Dag 4 – 19 februari 2015”

 1. Super dit hoor Halkesjes !! Ik lees iedere dag met plezier deze blog . Seth je kan altijd nog boeken gaan schrijven 🙂
  Heel veel plezier daar en geniet er lekker van . Voor je het weet zitten we af te zien op de racefiets in de bergen !!

  Gr Marsssssss

 2. Jemig. Ik ben benieuwd hoe t met de JA/Nee-knoppen blijft gaan. Wat een verschil zal dat uitmaken als ze zelf aangeeft iets wel of niet te willen. Kijk al uit naar het ‘blogje’ van morgen. X

 3. Keuzes maken door middel van de JA ( Fijn) en NEE ( niet fijn) knoppen. Ons vriendinnetje Suus doet het. Knappe meid!
  En dan een hapje uit de vin van Papito proberen te nemen. Rustig worden is één maar daarmee wordt je niet minder ondeugend. Haha.
  Weer genoten van deze blog. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *