Suus, Dag 4 – 26 mei 2016

Curaçao is weliswaar een beetje bewolkt vandaag, maar dat hindert dag4zoefzoefSuus in ieder geval helemaal niet. In het eerste half uur gaat Suus lopen in de  Zoef Zoef. Bibi constateert direct dat de houding niet optimaal is. Suus hangt teveel naar achteren en er is te weinig druk op haar benen. Hierdoor wordt de prikkel om te bijten en likken aan het voorstuk van de Zoef Zoef voor Suus interessanter dan het lopen en het is slecht voor haar rug!  Bibi adviseert in ieder geval de Zoef Zoef bij te stellen, maar zij gaat ook op zoek naar een uitdagender alternatief. Suus heeft sterke benen en bij een ander loophulpmiddel kan hier meer gebruik van gemaakt worden.
dag4hoepel
In het water is Suus een stuk rustiger dan gisteren. Het kiezen gaat vandaag echt goed. Je ziet dat ze ook kruislings kiest en er dus geen sprake is van willekeur. Als Suus een keuze heeft gemaakt geeft ze haar kaart aan Chabelita en zij brengt t kaartje weer terug!!
dag4kaart
Met Chabelita is er veel contact. Ze doen spelletjes op basis van de keuzes van Suus. Suus pakt de ring zelf van de neus van Chabelita, ze spelen samen met bal en Chabelita springt door de hoepel. Chabelita legt spontaan haar neus in de nek van Suus en begint weer heerlijk te kletsen, wat een bijzonder moment!
dag4ring
Tijdens de doktijd wordt vanaf nu voor gekozen om te werken achter het muurtje, zodat Suus minder afgeleid wordt door haar sterke wens om te zwemmen. Als Suus het water ziet is zij hier zo enthousiast over, dat ze teveel is afgeleid om dingen te leren.
dag4lief
Voor de mondperceptie wordt er eerst met een massage handschoen het mondgebied gestimuleerd, maar dat vindt Suus niet fijn. Het vibrerende staafje gaat een stuk beter. Als de mondperceptie beter wordt, kan Suus de voeding in haar mond beter waarnemen en leren te slikken.

Suus was echt enorm gefocust vandaag! Het was een SUPERDAG!!!!

suus

7 gedachten over “Suus, Dag 4 – 26 mei 2016”

  1. Heerlijk om zo weer te volgen hoe goed jullie kanjer bezig is!!!!Succes hoor Suus en Maud deze komende dagen!!X André & Natasja

  2. Blijf het zeggen, maar zo geweldig om te lezen hoe ze Suus, op wat voor manier dan ook weten blijven te triggeren. En Suus die zo goed haar best doet en het blijkbaar fantastisch vindt. Super supergaaf! Nog veel mooie momenten. Xxx

  3. Hey lieve vriendin, dit was weer een topdag. En die sterke benen komen ook van t paardrijden. Ik kijk daar alweer naar uit maar geniet jij ondertussen lekker van Chabelita.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *