Suus, Dag 5 – 27 mei 2016

De laatste dag van de eerste week zit er alweer op. Als Suus met Bibi dag5kusen Nina binnen in de therapieruimte is, hebben wij een gesprek met fysiotherapeut Sebastiaan. Hij heeft naar Suus haar rug gekeken vanwege haar Scoliose.  Hij verandert direct een aantal dingen aan haar rolstoel en geeft tips voor oefeningen om de verdere vorming van de Scoliose te vertragen.

Suus zit op een stevig kussen met haar voetjes in de rijst voor extra lichaamscontact. Op een trillend lepeltje wisselend ingesmeerd met jam, pindakaas of humus, wordt opnieuw geoefend met eten. Suus vindt humus lekker!!! Ze slikt zelfs een paar keer. De drinkbeker vindt ze ook interessant, maar het doorslikken van de melk is nog wel erg moeilijk. Misschien lukt het wel als de melk iets verdikt is.

Daarna komt Suus samen met Bibi op het rolkarretje naar buiten. Dat ziet er lekker eigenwijs uit!  Snel het water weer in, en dat is fijn. Een brede lach op het gezicht van Suus. Ze kiest vandaag weer erg goed. Ze krijgt een dikke kus van Chabelita, maakt een ritje op haar buik en Chabelita maakt een mega jump over een stok! De groep dolfijnen is vandaag wat onrustig en de eerste sessie in het water is daardoor wat langer en de tweede is maar heel kort. De opkomende moedergevoelens van Chabelita voor het jonge dolfijntje Sami in de groep, maakt dat er onvoldoende concentratie is. 
dag5opbuik
De doktijd tijd wordt doorgebracht achter het muurtje. Suus zit in een kleermakerszit en hierdoor zit ze mooi rechtop en lijkt ze wat geconcentreerder. Eerst een mondmassage met de handschoen, maar dat wil Suus niet echt. Later onder de douche laat ze het met de vinger stimuleren van het mondgebied wel heel rustig toe. Het trillende kauwstaafje, waarop Suus wisselend moet bijten en weer los moet laten gaat prima. Hiermee krijgt het gevoel in haar tong ook weer een extra impuls.
dag5jump
’s Middags nog een workshop: “Spelenderwijs de dag door” van ergotherapeut Naemi. Een ontzettend leerzame workshop, waarin wordt verteld welke spelfases er zijn, wat en hoe je per fase ontwikkelt en veel tips en ideeën welke dingen je tijdens de dag kunt doen om je kind optimaal te laten leren van spel.

Suus was echt moe, na het harde werken van de eerste week….

’s Middages hebben wij Judith, Mirjam en ik tijdens de Family Swim nader kunnen kennis maken met de dolfijnen in het water. Fantastisch !!

6 gedachten over “Suus, Dag 5 – 27 mei 2016”

  1. Wat gaat zo’n week hard en hoe gaaf om te lezen en de schitterende vorderingen van de lieve Suus te volgen. Op naar de 2e week en nog meer verbeteringen n.a.v. de geweldige therapie. SUCCES weer LIEVE Suus!!!

  2. Wat geniet ik van de verhalen…. fantastisch om te lezen wat er allemaal aan therapie geboden word en hoe Suus zich super goed inzet. Trots op je Suus en niet minder op jou Maud!!! Toppers
    Dikke kus vanuit Rosmalen

  3. Zijn jullie dit keer ook met het hele gezin?
    Wat leuk is het toch om de verhalen te lezen en ik kan me zo voorstellen dat het een wens is om dit vaker (per jaar) te kunnen.
    Ik wens dat de therapie weer mooie blijvende effecten zal hebben. Succes en veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *