Suus, Dag 5 – 3 maart 2017

De laatste dag van de Giraf-therapie. Tijdens de therapie in het therapiehuis kijkt Maud een deel mee met de oefeningen voor lichaamsbesef en diepe druk. Dirkje en Jelske maken vandaag ook videobeelden, zo kunnen wij straks thuis goed een vervolg geven aan de therapie. De vijf dagen zijn voorbij gevlogen en natuurlijk moeten we thuis e.e.a. verder doorzetten om structureel verandering te kunnen brengen bij Suus.

Het allerbelangrijkste wordt om voordat Suus bijvoorbeeld gaat bijten of haren trekken dit te signaleren en vervolgens iets anders aan te bieden. Een andere prikkel, een ander speeltje en andere plek….

Naast de dagelijkse oefeningen is Suus vandaag in haar corset in de rolstoel naar het zwembad gegaan. Dat vond ze op zich wel prima, maar ze was ook duidelijk opgelucht toen het ding weer uit was. In het zwembad was het druk en Suus vond dat prima. “Hoe gekker, hoe beter”: zeggen we vaak en dat was ook vandaag zo. Met oog voor haar omgeving werkte ze de oefeningen af. En ja hoor,… vandaag 3 keer met Dirkje gezwommen.

Tijdens het eindgesprek hebben we teruggekeken op de week. Dirkje en Jelske schrijven een eindrapport met daarin helder beschreven wat zij deze week hebben gedaan en hebben geconstateerd bij Suus. De tips en oefeningen op het gebied van prikkelverwerking, communicatie en adviezen voor speelgoed op Suus haar ontwikkelingsniveau zorgen ervoor dat wij thuis de ingezette lijn door kunnen trekken!

Jelske en Dirkje, ontzettende bedankt voor de afgelopen week! Super. Astrid, Carin en Andrea, ook enorm bedankt!

Groetjes,
Seth, Maud, Floor, Pien, Mees en SUUS !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *