Suus, Dag 6 – 23 februari 2015

In het weekend geen Dolfijntherapie, dus we hadden de tijd om even wat anders te doen. Op zaterdagochtend hebben we Willemstad bezocht. En in de middag stond de Famliyswim op het programma. De Familyswim is bedoeld om de overige leden van het gezin kennis te laten maken met de dolfijn van het therapiekind en om te ervaren hoe het is om met een dolfijn in het water te zijn. In ons geval mochten we zwemmen met Papito (Suus haar dolfijn) en Bonnie. Dewi paste ondertussen op Suus en zo konden wij gerust alle vijf tegelijk het water in.Family swim
Wat een bijzondere ervaring! Heel speciaal om met Papito te zwemmen. Dat is toch de dolfijn die elke dag met die kleine Suus in het water is! En wat zijn de dieren groot, lief en machtig mooi!
Op zondag hebben we enkele strandjes bezocht. En bij elk strandje mocht Suus zwemmen en dat vond ze geweldig!
Maar vanochtend is het weer therapietijd, dus wij staan om 8 uur klaar bij het CDTC.
In de therapieruimte is Suus heel ontspannen. De volgorde van het programma binnen is anders dan vorige week. Bibi en Dewi nemen de tijd om Suus dit uit te leggen. Vandaag eerst het wetsuit aan en dan pas werken. Hoofdtherapeute Heike is ook aanwezig, zodat Bibi later op de dag met haar nog een en ander kan doorspreken over Suus. Bij de zogenaamde lichaamsbegroeting vindt Suus de prikkeling van haar schouders en armen niet fijn. Door haar af te leiden met een liedje zingen, kan het programma wel afgewerkt worden. De volgende handeling richt zich op tast. Suus mag Niveau crème op de spiegel smeren en er lekker mee spelen. Nou, dat wil ze wel. Al snel gaat haar handje in de pot met crème. Natuurlijk probeert ze telkens haar handen in haar mond te doen. Het blijft nog even zoeken hoe dat het beste aangepakt kan worden. Uiteindelijk heeft Suus zoveel crème te pakken, dat ze als extraatje een massage van haar armen krijgt. Vandaag rolt Suus naar buiten op een soort karretje met een stoeltje erop. Ook dit vindt ze weer erg leuk!
Bij Papito wil Suus graag het water in. Ze zwemmen eerst een paar rondjes en dan krijgt Suus weer een dikke zoen van Papito. Met beide handen pakt Suus zijn snuit vast en lijkt een zoen terug te geven. Het valt overigens op dat Papito vandaag een beetje “zoenerig” is. Geregeld duwt hij zijn neus even bij Suus haar hoofd.
Papito en Suus zoenen
Het JA en NEE kiezen gaat vandaag niet. Suus is te druk en niet gefocust op de kaartjes. Suus heeft dan ook zelf geen keuze gemaakt. Dit heeft overigens ook te maken met het weekend vrij.
Suus blijft worstelen en zichzelf strekken in het water. En ze doet dit ook bij het uit het water tillen. Voor Bibi is dit soms erg lastig. Kortstondig houdt zij Suus soms in de houdgreep, zodat ze voelt dat rust in haar lichaam ook goed is.
Papito door hoepel
Heel mooi is het zwemmen, waarbij Papito op zijn rug zwemt en Bibi en Suus op zijn buik liggen.
Suus op buik Papito
Vervolgens zien we Bibi met Suus en een bodyboard worstelen. Wat gaat hier gebeuren? Het lijkt niet te lukken, maar dan opeens na een paar pogingen…. Wauw ! Suus wordt op het bodyboard door Papito over het water gestuwd! Wat gaat dat ongelooflijk hard ! Suus vindt het geweldig ! Later legt Bibi uit dat dit voor Suus ook een goede “oefening”  is. Door de snelheid geeft het haar druk op haar lichaam en door het botsen op het water, voelt ze haar lichaam ook goed. Als het met Papito kan, gaat ze dit deze week nog vaker doen.
suus op bodyboard
Papio maakt af en toe hele harde klikken. Het geluid komt uit het neusgat en Suus draait dan een beetje met haar oor die kant op en kijkt verbaasd om zich heen: “Wat is dat nou?”. Dit is een geluid dat de dolfijn niet op commando kan, maar dus wel doet.
Bij het douchen heeft Suus de grootste pret. Ze strekt zelfs haar beentjes een beetje. Aangezien ze zich nog heel veel bijt, spreken we af om het niet-bijten positief te gaan belonen. Alles bij elkaar was het een goede dag en wij kijken uit naar de komende dagen!

10 gedachten over “Suus, Dag 6 – 23 februari 2015”

  1. Hi familie! Het ziet er allemaal geweldig uit…..krijg spontaan zin om te zwemmen….jazeker…met dolfijn! Jullie nog allemaal super veel genieten xxx

  2. Prachtig om jullie reis te mogen volgen. Nog een hele mooie tijd toegewenst met elkaar en veel succes en plezier met de therapie Suus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *