Suus, Dag 8 – 1 juni 2016

Vandaag had Suus weer therapie van Lisette. dag8kroelen
Ik (Maud) mag mee naar de therapieruimte binnen om de oefeningen te bekijken en te filmen, zodat we hier thuis op een goede manier mee verder kunnen.
Voor het ontwikkelen van sterkere spieren krijgt Suus eerst met een trillend staafje massage op haar bovenlip, in haar wangen, haar lippen en aan de zijkanten van haar tong.
Daarna volgt een massage met de hand in het gezicht. Suus gaat ontzettend lachen tijdens de massage met het trillende staafje!
dag8bal
De zwangere Chabelita wordt vandaag extra goed in de gaten gehouden, omdat ze wat tammer is dan normaal.
Er wordt door haar ook niet gesprongen, maar ze is wel extra lief voor Suus. Ze komt met haar snuit even helemaal naar Suus haar oor om gekke geluidjes te “fluisteren” en er wordt ook volop gekroeld.
dag8fluisteren
Tijdens de nabespreking krijgen we alle oefeningen op papier mee en tips voor materialen, waarmee geoefend kan gaan worden.
Het gaat nu opeens wel heeeeeel erg hard! Nog maar 2 dagen en dan zit de therapie er alweer op……Maar even niet aan denken en de laatste 2 therapiedagen volop benutten. Want dat gaan we zeker !

6 gedachten over “Suus, Dag 8 – 1 juni 2016”

 1. Hai Suus en begeleiders/ familie

  Jullie kennen mij wel niet, maar ik volg elke dag de blof over Suus, net zoals vorig jaar. Ik ben een collega van Jolanda, die regelmatig, tijdens de lunch, over Suus praat.
  Ik heb veel bewondering voor de manier waarop jullie Suus van alles aanleren. En wat een grote stappen hebben jullie met z’n allen al gezet.
  Zelf heb ik het voorrecht gehad om met dolfijn Anna te zwemmen, jaren geleden. Die ervaring vergeet ik nooit, zo intens!
  Ik wens jullie nog een paar hele goede therapie dagen met Suus en Chabelita.

  Lieve groet,
  Wenny

  1. Hi Wenny, Dank je voor je leuke reactie! Het is heel bijzonder en ook intensief. Elk klein beetje ontwikkeling is het allemaal meer dan waard. En Jolanda is natuurlijk een ware ambassadeur!!

 2. Ik krijg mooie herinneringen bij het lezen van de reactie van Suus op de trillingen met het draadje. Vorig jaar op het strand van Kijkduin lag ze soms ook in een deuk. Dat worden prima oefeningen voor thuis. Slurp de laatste 2 dagen met volle teugen naar binnen!

 3. Fijn dat het zo goed gaat, en dat jullie weer veel oefeningen krijgen om mee verder te kunnen, ik geniet iedere dag mee.
  Wat bijzonder toch.

 4. Wat blijft het mooi om te lezen wat er allemaal gebeurd op zo,n dag en inderdaad tgaat veel te snel. Nog 2 dagen genieten en goed je best doen lieve Suus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *