Suus, dag 7 – 24 februari 2015

Vandaag is het mentaal moeilijk om positief naar het CDTC te gaan. Suus heeft vanaf gistermiddag continu zichzelf gebeten en wilde ook niet slapen. Reality Check voor ons, noemen we het maar. Maar wel heel erg moeilijk om in deze mooie, prettige omgeving weer geconfronteerd te worden met de ernstige beperkingen van Suus. En hoe verfrissend is het dan toch om Suus met haar krullen wapperend in de wind naar het CDTC te brengen en te zien dat ze zit te lachen…. Wat een ambassadeur voor Syndroom van de Lach!! Zou ze weten dat ze lekker met haar dolfijn gaat zwemmen?
We vertellen Bibi en Dewi over de dag van gisteren en Bibi besluit om zich binnen volledig te richten op rust creëren bij Suus. Suus komt naar buiten op een soort bodyboard, liggend op haar buik. Dat is iets wat ze normaal niet doet en wat ze niet prettig vindt. Eerlijk is eerlijk, er ligt een verzwaringsdeken op haar rug en die is echt behoorlijk zwaar. Maar toch, ze ligt daar op haar buik,… te lachen!
 Suus op buik op longboard
Binnen heeft Suus veel gewerkt aan prikkelverwerking. Ze ligt op haar rug met een verzwaringsdeken op zich. Dat levert even 25 seconden wat tranen op, maar uiteindelijk geeft ze zich over en ontspant ze. Gisteren heeft Bibi samen met hoofdtherapeute Heike bekeken wat vanaf nu de beste aanpak is. De conclusie is om te focussen op sensorische integratie. Suus heeft een behoefte aan harde prikkels en die behoefte moet weg. Ze moet voelen en leren dat ze rust kan hebben en niet altijd geprikkeld hoeft te worden.
Aangekomen bij het dok blijkt nog iemand onrustig te zijn. Als Suus nog maar net in het water is, wordt ze er weer uitgehaald. Papito blijkt wat wild vandaag en de dolfijntrainster besluit om Kanoa in te zetten bij Suus. Kanoa is een mannetje van vier jaar oud. Hij maakt van die lekkere zachte geluidjes en is superlief voor Suus. Bibi vertelt dat zij soms voelt dat Kanoa met zijn vinnetjes Suus een beetje probeert vast te houden.
Suus en bibi dansen met Kanoa
Suus blijft in het water heel druk. Met haar rug naar Bibi worstelt ze met haar armen en wil telkens de andere kant op. Wat echter bijzonder is, is dat ze met haar gezicht naar Bibi wel rustig is, hetgeen normaal gesproken niet zo is. Helaas heeft Kanoa een kapotte neus dus vandaag geen bodyboard! Maar wel lekker surfen op de buik van Kanoa.
 Suus op haar rug op buik Kanoa
Op het dok legt Bibi Suus op een grote bal. Dewi geeft vervolgens veel druk op Suus haar lichaam. Naast de druk wordt door het liggen op de bal ook het evenwicht gestimuleerd. Voor wie zich verdiept heeft in sensorische integratie weet dat dit twee belangrijke elementen zijn.
 Suus met bal met Kanoa
Na het zwemmen draagt Bibi Suus als pakketje naar de douches. Suus ondergaat dit heel rustig en blijft op haar gemak zitten. Het douchen vindt ze weer helemaal heerlijk. In het nagesprek deelt Bibi haar bevindingen van de ochtend en geeft ze ons nog wat tips.
We nemen Suus weer mee en gaan op weg naar Dolfijn FM. Daar worden we geïnterviewd door Jochem Smid over Syndroom van de Lach en de dolfijntherapie. Maar daar lees je hier alles over !

4 gedachten over “Suus, dag 7 – 24 februari 2015”

  1. Lieve vrienden, de rollercoaster waar Seth over sprak tijdens het interview bij DolfijnFM is voelbaar in deze blog. We leven met jullie mee.
    Lieve Suus, go with the flow….dikke trilkuzzz

  2. Lieve vrienden, Seth had het over een rollercoaster tijdens het interview bij DolfijnFM. In deze blog voel ik die spanning. Hopelijk heeft Suus een beetje beter geslapen en is ze weer rustiger. We denken veel aan jullie. Go with the flo Suus

  3. Super goed interview op Dolfijn fm !! Goed om te horen en te lezen dat het voor het hele gezin geweldig is . Ook prachtige foto”s van Suus en “haar” dolfijnen
    Een extra kado voor jullie beider verjaardag. gefeliciteerd !!!
    groetjes en kus Theres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *