Suus, dag 7 – 31 mei 2016

Vandaag is er van alles aan de hand en loopt alles een beetje anders…………
Suus is zelf niet helemaal fit.. ze is huilerig en bijt zichzelf in haar armen.
Bibi is nu echt ziek (BETERSCHAP !), dus Lisette (logopediste) neemt de hele therapie over.
fag7happy
Bij het water aangekomen blijkt Chabelita “Sexy” te zijn, dus die mag geen zwemsessie doen. Suus gaat daarom in tegenstelling tot andere dagen niet eerst zwemmen, maar direct werken achter het Dok.
dag7mond1dag7mond
Daarna gaat ze met Nubia zwemmen vanaf een ander Dok. Later, als Chabelita weer helemaal rustig is, kan ze toch ook nog even met Chabelita zwemmen. Grappig om te zien dat Chabelita zich een soort schuldig voelt en daarna ontzettend haar best doet om het extra goed te doen. Geen dag zoals alle andere… Maar ja, dit soort dingen gebeuren.
dag7kus
Wat wel heel heel fijn is, is dat Lisette goed heeft kunnen kijken hoe het met het “eten” van Suus gaat. Ze constateert dat het nog te vroeg is om te gaan eten voor Suus. Haar lippen, wangen en tong moeten eerst beter gestimuleerd worden. Om te eten moeten de spieren in Suus haar lippen en wangen sterker worden en haar tong moet heen en weer kunnen bewegen richting het eten.
dag7dans
Hiervoor heeft ze allerlei oefeningen welke we morgen gaan filmen en op papier meekrijgen, zodat we er thuis mee aan de slag kunnen gaan. Het is heel belangrijk om dit op de juiste manier te doen, omdat het anders averechts werkt. Het is wel prima om Suus in de tussentijd aan smaakjes te laten wennen, maar voor eten is het risico op verslikken nu te groot.

2 gedachten over “Suus, dag 7 – 31 mei 2016”

  1. Ondanks een wat “mindere” dag toch heel goed je best gedaan LIEVE Suus. Het komt allemaal goed schatje!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *