Suus, Dag 8 – 25 februari 2015

Het is alweer dag 8 van de therapie. De laatste dag is dichterbij dan de eerste. Suus begint al aardig te wennen aan het ritme en gedurende de therapie lijkt zij het beter te kunnen volgen. We grappen dat we eigenlijk nog een weekje therapie extra nodig hebben.

paptio spetteren
Om optimaal gebruik te maken van therapietijd binnen, hebben we Suus in het appartement al haar wetsuit aangedaan. Het blijft elke dag weer een schattig gezicht, zo’n klein meisje met van die dunne beentjes in een mini wetsuit. Floor, Pien, Mees en Anouk (ons grote nichtje) volgen vanochtend een Dolfijntrainersdag. Zij krijgen met name de theorie te horen en te zien over hoe het is om dolfijnen te trainen. Helaas niet met echte dolfijnen!
De aanpak van gisteren wordt voortgezet. Suus gaat zitten op een hele grote bal, een beetje wiebelen naar alle kanten voor het evenwicht. Vervolgens moet ze op haar rug liggen. Dewi rolt de bal van links naar rechts en van voor naar achter. Zolang er beweging is, vindt Suus het prima. En een beetje trommelen op de bal werkt positief, dat geeft geluid en vibreert namelijk. Op haar buik liggen, accepteert Suus redelijk. De bekende trilknuffelkikker wordt ingezet als beloning. Nog even lekker met de kikker op de bal en daarna wordt Suus “ingepakt” in een handdoek om haar lichaam tot rust te krijgen. Als laatste rolt Bibi Suus in een mat. Daarop geeft Suus wel wat weerstand, maar na vijftien seconden laat ze het los en ontspant ze.
Suus komt als eerste naar buiten. Vandaag weer liggend op haar buik op het board. Het verzwaringsdeken ligt over haar hele lichaam en ze vindt het geweldig. Samen met Bibi racet ze naar beneden, op naar de dolfijnen. Zal Papito vandaag komen zwemmen?
 Suus in handdoek op dok
Halverwege wordt de helft van het verzwaringsdeken van Suus haar rug afgehaald. En ze blijft lekker liggen!
Tijdens de dok tijd gaat Suus nog een keer op het board op haar buik. Suus op board Dit keer ZONDER verzwaringsdeken! En ze blijft liggen en geniet weer van het racen en hobbelen over de stenen. Wat is dit een leuk gezicht!
Op het dok vouwt Bibi Suus in een handdoek. We zien haar heerlijk rustig liggen. Vervolgens moet ze op haar linker- en rechterzij rollen en daarmee is ze stevig in een handdoek gerold. Dewi geeft zogenaamde diepe druk op Suus haar lijfje.
Suus gaat heel rustig het water in en zwemt heerlijk met Papito (terug van weg geweest).
We zien haar weer de snuit van Papito pakken, er wordt met de bal en de stok gespeeld en Suus zit heerlijk op haar gemak op de buik van Papito terwijl hij rondzwemt. Opeens zwemt Papito met Suus en Papito Bibi en Suus lang zal ze levenBibi richting de bankjes waar wij zitten. Vlakbij ons komt Papito half uit het water en gaat zingen,… Samen met Bibi,… Lang zal ze leven!! Speciaal voor Maud, die vandaag jarig is. Wat een verrassing en hoe bijzonder!
Het was een goede therapiedag. Vanmiddag hebben we een gesprek met Bibi en hoofdtherapeute Heike om meer achtergrondinformatie te krijgen over het therapiedeel bij het CDTC. De uitwerking van dit gesprek plaatsen we t.z.t.op de website.

3 gedachten over “Suus, Dag 8 – 25 februari 2015”

  1. Wat een fijne belevenissen voor jullie op deze dag. Een cadeau voor Maud om nooit meer te vergeten. Er wordt hier alweer uitkeken naar blog 9! Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *