Suus, Dag 9 – 2 juni 2016

Gistermiddag dachten we even dat we vandaag de kortste blog van dag9ilovede therapie zouden schrijven.
Suus kreeg plotseling koorts en een epileptische aanval…… Even schiet er van alles door je heen, maar gelukkig is ze na een nacht slapen weer helemaal opgeknapt en konden we toch naar het CDTC vanmorgen.

Bibi is gelukkig ook weer bijna beter. Zij geeft vandaag de therapie op het droge en Lisette de therapie in het water. Fijne combi zo !!

Binnen heeft Suus gewerkt met het maken van keuzes. dag9werken
Eerst heeft ze aan de hand van fotokaarten gekozen uit 2 voorwerpen. Suus koos voor een soort massageroller. Na die keuze, kreeg ze de vraag of ze hier wel echt mee wilde spelen. Suus kon antwoorden met kaartjes waar Ja en Nee op staat.  Ze koos voor Ja.
Na het geven van een massage met de gekozen roller mocht Suus zelf aangeven (ook weer met kaarten) of ze nog een keer wilde spelen of dat ze klaar was.
Ze koos eerst 3 x voor nog een keer en daarna voor klaar. Super goed !!
dag9chill
Wij werken thuis al een tijdje met fotokaarten ondersteund door gebaren met Suus, vooral om aan te geven wat we gaan doen. … (bijvoorbeeld: fles drinken, tanden poetsen, etc.).
Het zou een mooie volgende stap zijn om het gebruik van de kaarten uit te breiden met het maken van keuzes, optie ja/nee en het zelf kunnen aangeven of ze iets nogmaals wil of juist klaar is.

Heen en terug naar het water heeft Suus weer zelf gereden met de rolstoel, nu steeds vaker met 2 handen!
dag9klimmen
In het water was het vandaag dolle pret. Suus mocht op het bodyboard racen over het water & klom soms bijna bovenop Chabelita.
dag9speed
De inmiddels bekende “I love Ssyndroom van de Lach foto” werd in het water samen met Chabelita gemaakt.

Wat en fijne therapie was het !!  Tot morgen !!
dag9zwaai

6 gedachten over “Suus, Dag 9 – 2 juni 2016”

 1. Lieve Maud (en Judith), We hebben echt genoten van alle 10 de blogs. We zijn ontzettend trots op Suus en genieten van de vooruitgang die ze weer geboekt heeft.

  Goede terugreis.

  Hans, Anouk en Mick

 2. Oh nee, Suus. Was je ff helemaal niet lekker… 🙁 Gelukkig kon de therapie vandaag weer verder gaan en heb je weer erg leuke dingen gedaan. Vooral dat racen op het bodyboard!!! Alweer bijna naar huis om daar verder te gaan oefenen. Lief zijn in het vliegtuig he?!

 3. Lieve Suus en Maud,

  Terwijl ik dit schrijf zijn jullie waarschijnlijk met de laatste momenten van de therapie bezig. Wat gaat de tijd snel! Ik heb genoten van het blog en kan niet wachten op alle verhalen, en op het moment dat we weer kunnen paardrijden!! Nog even genieten daar, save trip en tot snel, dikke kus

 4. Gelukkig is Suus niet ziek geworden en heeft ze zo te lezen weer een hele fijne, mooie en leerzame dag gehad. Nog maar 1 te gaan.
  Succes lieverd de laatste therapiedag!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *