Suus, Dag 9 – 26 februari 2015

Vandaag is Suus erg rustig. Tijdens de binnen-therapie werkt ze met een ander dier dan een dolfijn. Dit keer is er een olifant met verschillende knoppen. Drukt Suus op een knop dan gaat de olifant dansen of zingen. Dit zogenaamde actie-reactie speelgoed is goed voor Suus. Zij ziet goed dat een handeling van haar iets oplevert of iets teweeg brengt.
Dagelijks is het een verrassing hoe Suus naar buiten komt. Is het op Suus wordt gejonasteen board of op een verrijdbaar stoeltje??? Nee hoor, vandaag komt ze al “jonassend” in een laken naar buiten. En natuurlijk wordt daar een liedje bij gezongen. Het “jonassen” is voor het stimuleren van het evenwicht, één van de belangrijke onderdelen van sensorische integratie.
Op weg naar het dok zien we dat Bibi een een keer stopt als Suus begint te worstelen om los te komen uit het pakketje. Ze zegt tegen Suus , dat ze even stopt en als ze weer rustig is dat ze dan weer verder gaan lopen. Het is belangrijk om ook bij Suus heldere grenzen te stellen en haar goed uit te leggen wat je gaat doen.
 suus als pakketje
Op het dok veel oefeningen met diepe druk. Vandaag mogen wij de therapie van dichtbij bekijken dus we krijgen goed mee wat er allemaal wordt gedaan. Ook nu worden alle handelingen heel duidelijk benoemt voor Suus. Op de foto zie je de dolfijntrainster die op het dok zit.
trainster en dolfijn
Papito is superlief en houdt Suus gewoon vast met zijn vinnen. En Suus zoekt heel vaak Papito op met haar handen en probeert contact met hem te maken en hem te aaien.
 suus geeft een soort van kus
Als klap op de vuurpijl komt het bodyboard te voorschijn! Zoals al eerder geschreven, is het bodyboard heel goed voor Suus. Het geeft snelheid, evenwicht en dat in het water geeft veel goede prikkels.
 suus op bodyboard
Tijdens het douchen is Suus heerlijk ontspannen.
Naast de dolfijnondersteunde therapie biedt het CDTC voor de ouders velePapito Suus Bibi workshops, zoals:  Sensorisch integratie, Belonen en bekrachtigen, Rug-vriendelijke en veilige transfers, Wat je altijd al wilde weten over dolfijnen, Ontspanningsoefeningen bij stress, Taalontwikkeling en het ondersteunen van de communicatie.
Deze workshops worden gegeven door de verschillende therapeuten en bieden zeer veel handige tips en nieuwe inzichten. Daarnaast is het contact met andere ouders zeer waardevol. Iedereen heeft zijn eigen ervaringen. En deze worden volop gedeeld met als positief resultaat dat ook wij weer adressen, onderzoeken en websites hebben verkregen waar we nog nooit van hadden gehoord, maar die zeer nuttig kunnen zijn.

5 gedachten over “Suus, Dag 9 – 26 februari 2015”

  1. Weer een blog vol mooie ervaringen en foto’s. Wat zijn Suus en Papito toch een mooi koppeltje! Terwijl ik dit schrijf is de therapie in het CDTC afgerond en gaan jullie vanavond met de grote blauwe vogel naar huis. Kom veilig thuis en breng al die nieuwe positieve ervaringen mee zodat Suus en jullie zo goed en lang mogelijk kunnen nagenieten. Tot gauw, xxx

  2. Superleuk om jullie ervaringen te lezen en de foto’s van een genietende Suus te zien. Ben erg benieuwd naar de uitgebreide versie van jullie eerste keer dolfijntherapie. Een goede terugreis en tot gauw. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *