The Day before it all starts

De afgelopen dagen stonden, zoals in de vorige blog beschreven, vooral in het teken van acclimatiseren en relaxen. We hebben met elkaar leuke dingen ondernomen en beginnen steeds meer in het ritme en het leven van hier te komen. Het eilandleven begint vroeg en eindigt niet al te laat, dit klopt met onze (interne klok); de dag opstarten en in de avond ons lekker moe voelen en op ons eigen tempo naar bed gaan. Daar waar we thuis moeten aangeven dat het bedtijd is, hebben we het hier nog niet een keer aangegeven en geven de kids allemaal zelf aan wanneer ze moe zijn en naar bed gaan. (Het grappige is dat dit heel erg lijkt op de tijd die we thuis aangeven hahaha).

Terwijl hier de boel aan het opstarten is voor een nieuwe dag, schrijf ik in een heerlijk warm zonnetje deze blog. Ik merk aan iedereen dat het tijd is om te gaan starten met de therapie. We zijn er klaar voor!!

Afgelopen vrijdag hebben we de laatste informatie ontvangen en we weten onze starttijd voor de dagelijkse therapie. De hoofdtherapeute van Puck is dit keer Talina en we starten om 10:30 uur. (De tijd waar we stiekem zelf ook op hoopten). Zo kunnen we rustig de dag opstarten met elkaar en na het ontbijt kunnen de grote meiden hun huiswerk af maken en kunnen we daarna zonder file door naar het CDTC. We merken dat in de loop van de dagen het aantal vragen rondom de therapie groeit. “Hoe is het programma precies?”, “Hoe ziet het eruit?”, “De sibling dolfijntrainerdag is dat hetzelfde als de family swim?”, ”Wat zijn de verschillende workshops?”, “Hoeveel andere gezinnen krijgen straks tegelijkertijd therapie?” Allemaal goede vragen en allemaal antwoorden die we morgen zullen krijgen.

Afgelopen dagen hebben we een (eerste-) verkenning gedaan op het eiland en met elkaar al genoten van enkele high-lights. Zo hebben we over de beroemde pondjesbrug gelopen, gezellig wat gedronken en een ijsje gegeten op het Wilhelminaplein, naar de Boka Pistol en de Boka Table, in een grot geweest, en een heerlijk relaxte stranddag bij Jan Thiel gehad (en Papagayo). Ook zijn we naar Westpunt gereden en hebben Grote Knip bewonderd. Het water is prachtig blauw en het strand spierwit. Als je “het geluk” hebt om een van ons op Instagram of Facebook te hebben heb je al wat mooie plaatjes hiervan kunnen zien en bewonderen. We genieten van de tijd die we hebben met elkaar en de easy-island-vibe.

Puck en Soof zijn op dit moment samen met Frank en Jelle in het zwembad het duiken aan het oefenen terwijl Bente en Joes hun eigen programma op Netflix aan het kijken zijn. Straks gaan we na het eten met z’n allen naar Lions Dive. Zwemmen in het grootste zwembad op het eiland met uitzicht over Mambo beach. Omdat dit dicht bij het CDTC ligt zullen we als we daar zijn ook alvast met alle meiden even “spieken” bij het CDTC zelf. Vanavond staat ook lekker uit eten bij Chill & Grill op het programma – heerlijk op het strand met onze voeten in het zand, aan de rand van de zee genieten van een lekkere (BBQ) maaltijd. We hebben goede tafel gereserveerd zodat we tijdens het eten ook eerste rang de zonsondergang kunnen zien. Voor de mensen die nog niet weten hoe de avond zijn intrede maakt in Curacao —> snel! Hier is namelijk geen echte schemering zoals we die in Nederland kennen. De overgang van de nacht naar de ochtend en van de dag naar de avond is er met enkele minuten en het is steeds weer een schitterend gezicht om letterlijk de zon in de zee te zien zakken.

Een lieve groet van ons allemaal,