Thomas, Dag 1 – 20 augustus 2018

Wat een prachtige ochtend hebben wij net achter de rug. Thomas volgt vanaf vandaag weer 2 weken dolfijntherapie en hij deed het fantastisch en was zo blij, heerlijk om te zien.

De komende 2 weken bestaat ¨Team Thomas¨ uit 2 therapeuten (Stephanie is logopediste en Ricarda is hoofdtrainer en fysiotherapeut), dolfijntrainster Babette (en soms Talina), dolfijn Kanoa (daarmee zwom Thomas vorige keer ook) en natuurlijk Thomas zelf!
Normaal gesproken is de eerste keer met de dolfijn een sessie waarin dolfijn en kind rustig aan elkaar wennen. Maar Thomas was bijna niet te houden, zo graag wilde hij het water in, en van begin tot einde heeft hij gelachen. Met zo een heerlijk aanstekelijke lach waardoor de andere teamleden regelmatig ook in de lach schoten.
Stephanie noemde Thomas na afloop ¨lief, sociaal, onbevangen, echt een schatje¨ en ze vond het een perfecte eerste dag. Nou Thomas, dat zijn wel heel veel complimenten in 1 zin!

De dolfijntrainster vertelde dat Kanoa vaak de eerste dag een beetje terughoudend is, maar het was alsof Thomas en Kanoa elkaar nog kenden, want ze waren direct vrienden. Ze hebben rondjes gezwommen terwijl Thomas Kanoa aaide, maar ook heeft Thomas ringen naar Kanoa gegooid die Kanoa terug kwam brengen en hebben ze, met heel veel spetters, samen gedanst. Ondertussen was Thomas veel aan het bewegen met zijn lijf en maakte harde geluiden van blijdschap.

En Thomas was niet alleen in het water in zijn element, ook vooraf en op het dok heeft hij goed gewerkt. Eerst samen de planning op het planningsbord geplakt, toen wat geschommeld en geoefend met ja en nee zeggen (Thomas mocht dat met een woordje proberen, maar als hij Ricarda aankeek telde dat ook als ¨ ja¨) en verder veel met diepe druk en prikkels gewerkt.
Leuk om te horen is ook dat Ricarda Thomas, gezien zijn diagnose, al ver vindt in ontwikkeling, zeker motorisch. En dat het daarbij ook bijzonder is dat hij veel prikkels aan zijn linkerarm toelaat, hetgeen positief is!
Nou met zoveel mooie opstekers kijken we nu al weer uit naar de dag van morgen!

Een gedachte over “Thomas, Dag 1 – 20 augustus 2018”

  1. Lieve Thomas en familie,
    Prachtig om dit te zien en mee te mogen lezen. Dat Thomas, lief, onbevangen en sociaal is wisten wij natuurlijk ook allang en met recht een schat. Wens jullie nog een prachtig mooie tijd toe en kijk uit naar jullie volgende blogs. Een dikke knuffel voor Thomas en zeg maar dat ik reuze trots op hem ben.

    Ursula

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *