Thomas, Dag 1 – 20 februari 2017

En dan is het zover! Wat hebben we lang uitgekeken naar de dag dat ons boeffie met de dolfijnen mag zwemmen. Thomas gaat vanochtend vrolijk met ons mee, ook de meiden hebben zin in het broertjes-zusjesprogramma dus laat de dag maar beginnen!
Thomas
We maken kennis met Lisa en Anne, de therapeuten. Eerst even een gesprek als aanvulling op alle verslagen die wij al naar Curacao mailden en dan kan de therapie beginnen. Suzanne en Eveline gaan voordat ze met hun eigen programma starten eerst met Thomas en Anne mee om een wetsuit voor Thomas uit te zoeken en even later loopt onze dappere stoere bink samen met de therapeuten richting het dok.

Salo en ik mogen op afstand kijken. We zien meteen al een grote lach op Thomas zijn gezicht. Hij gaat makkelijk het water in, brrr, even koud, maar dan al snel weer plezier. Even kennismaken met Kanoa, de dolfijn waar Thomas de komende weken mee gaat zwemmen, al snel weer een grote grijns. Maud en Seth, Stichting Syndroom van de Lach, we weten nu al zeker dat dit een onvergetelijke ervaring zal worden. Het is prachtig om Lisa, Thomas en Kanoa in het water bezig te zien. Tussendoor moet Thomas even op het dok werken, dan nog even zwemmen en dan zit het er al weer op! Gelukkig mag je morgen weer Thomas!

Na de sessie komt Lisa verslag doen. Ze vindt dat het een mooie eerste dag was. Bij de start was Thomas even boos omdat de blokjes waarmee hij speelde opgeruimd moesten worden. Lisa vindt het knap hoe hij zich snel herpakte en goed meehielp met het aandoen van zijn wetsuit. Lisa heeft ook het idee dat Thomas genoot van het zwemmen met Kanoa. Op het dok hebben ze gewerkt met de ja/nee keuzekaarten. Ook hebben ze ter bevordering van de mondmotoriek een trilstaaf gebruikt en het is positief dat Thomas dat prettig lijkt te vinden. Lisa hoorde Thomas klanken nabootsen. Zowel toen ze “1,2, 3 “ zei hoorde ze de klank die lijkt op “1,2” en later, toen ze vertelden dat Thomas ging douchen hoorde ze hem die klank nazeggen. Heel bijzonder om te horen. Wie weet worden die klanken later woorden…..
Ook gaf Lisa ons als tip mee om inzichtelijk te maken hoe lang iets nog duurt. Als Thomas even moet wachten bijvoorbeeld zeggen: “Thomas, ik tel tot 10 en dan mag je van de stoel”. Het gebruik van een zandloper kan daar ook behulpzaam bij zijn. Moe maar voldaan kijken we terug op deze eerste sessie, we kunnen niet wachten op morgen!
Salo, Laura, Suzanne, Eveline en Thomas

10 gedachten over “Thomas, Dag 1 – 20 februari 2017”

 1. Live salo en familie
  Wat fantastisch voor Thomas en dat de eerste dag al zo goed is gegaan
  Heel veel succes
  Groetjes Ronny walg -polak

 2. Live salo en familie
  Wat fantastisch voor Thomas en dat de eerste dag al zo goed is gegaan
  Heel veel succes
  Groetjes Ronny walg -polak

 3. Lieve allemaal wat fijn dat het zo goed gaat!! Morgen fijn weer! Hoop dat het zo goed blijft gaan, veel plezier dikke zoen van Kitty

 4. Wauw. Wat mooi om te lezen en wat super fijn dat wij zo mee mogen genieten met dit fantastische avontuur. Zo blij voor jullie. Geniet geniet geniet en leer….? succes. Liefs Prisca

 5. Lieve Laura en Salo, wat een prachtige 1ste dag voor Thomas, zo bijzonder en speciaal. Fijn dat de eerste dag goed is gegaan. Heel dapper, en zo heerlijk dat hij geniet. Morgen hopelijk weer zo een dag. Liefs, stans

 6. Lieve Thomas en familie, wat fijn dat de eerste dag zo goed is gegaan! Wat vinden wij jou stoer en wat werk je hard samen met de therapeut en de dolfijn! Dapper hoor. Maar ook heel fijn om te lezen dat je ook geniet, dat is heel belangrijk!
  Wat zullen papa en mama en je lieve grote zussen trots op je zijn! Morgen weer veel plezierm groetjes van Dagmar, Ray, Bram en Youp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *