Thomas, Dag 2 – 21 februari 2017

Vanochtend allemaal weer vroeg uit de veren, want Thomas mag weer naar Kanoa. Met een blije snuit ging Thomas mee met Lisa en Anne. Het is een prachtig gezicht om Thomas, met grote rugzak op, naar de dolfijnen te zien wandelen. Thomas zwemt tegelijk met drie andere kinderen en hun dolfijnen. Die zijn allemaal een stuk groter en ouder dan hij, dus hij is echt het kleine dappere mannetje.
Salo en ik staan op een mooi plekje, dichtbij het dok. Lisa vertelde dat ze echt merkt dat Thomas ons ziet. Mooi om te horen, want zijn gezichtsvermogen is slecht, maar ook als we niet praten heeft hij ons dus toch in de gaten. Gelukkig leiden wij hem niet af en kunnen we dus heel goed zien, maar ook een beetje horen, wat er gebeurt.
 
Thomas was lang in het water vandaag. Hij zag er heel relaxed uit en maakte minder geluid dan gisteren. Lekker drijven met Kanoa, samen geluidjes maken, dansen (met heel veel spetters). Maar ook met de bal overgooien. Thomas mocht via de ja/nee kaartjes zeggen of hij met de bal wilde spelen. Hij “gooide” de bal in het water en als beloning bracht Kanoa deze weer terug naar Thomas.

Lisa vertelde na afloop dat Thomas vandaag heel rustig was. Knap van hem was dat hij bij de start eigenlijk met de ringentoren wilde spelen, maar dat mocht niet want er moest eerst gewerkt worden. Thomas mopperde even een beetje om te laten weten dat hij daar een ander idee over had maar was toch al snel goed gefocust op zijn werkje en bleef niet om de toren vragen.

Thomas is in een zwaartedeken gerold (zo voelt hij zijn lijf beter) en hij werkte weer met de ja/nee kaartjes. Vandaag zijn ze gestart met een pictobord, waarop met plaatjes is aangegeven wat de therapeuten tijdens de therapie met Thomas gaan doen. Lisa vond dat Thomas er goed naar keek. Als een activiteit klaar was mocht Thomas samen met de therapeut het kaartje weghalen.

Ook is weer gewerkt aan de mondmotoriek met trilstaafjes, al vond Thomas dat in zijn mond wel een beetje raar. Als tip hebben wij meegekregen om hem goed druk te geven bij het insmeren met zonnebrandcreme (en zijn lichaamsdelen dan te benoemen) en bijvoorbeeld het afdrogen.
En nu, even uitrusten van deze tweede dag. Thomas is lekker aan het rommelen nu en is op zijn manier mooi aan het babbelen “euh, ieeh, aaah”. Ik denk dat hij probeert te vertellen hoe het was om te zwemmen met de dolfijn en dat hij morgen wel weer wil.
Morgen, dat wordt een leuke dag, want dan mogen Suzanne en Eveline bij Thomas op het dok. Misschien hebben ze wel even de kans om de dolfijnen aan te raken, het lijkt me bijzonder om er zo dicht bij te mogen zitten. Suzanne en Eveline weten inmiddels alles van haaien, zeekomkommers en zeesterren, maar morgen dus het echte werk want dan dichtbij de dolfijn!
Salo, Laura, Suzanne, Eveline en Thomas

4 gedachten over “Thomas, Dag 2 – 21 februari 2017”

  1. Hoi Laura,
    Wauw, zo mooi om te lezen dat Thomas er zo van geniet. Mooi dat hij kleine stapje vooruit gaat. Geniet van deze momenten! Groetjes aan Salo en de meiden

    Liefs Harriet

  2. Wat fijn om dit allemaal te lezen en op deze manier van ‘dichtbij’ mee te mogen maken. Heel veel plezier morgen en ik ben zo benieuwd hoe het over een dag of 10 is!
    Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *