Thomas, Dag 3 – 23 februari 2017

Ja het is zover! Naar vandaag keken we allemaal in het bijzonder uit want Suzanne en Eveline mochten mee op het dok. Wat bijzonder zeg, ze hebben allebei de dolfijn een kus gegeven, hebben samen met Kanua met de bal gespeeld, hem laten dansen en hoog springen. Ik weet het nu: een dolfijn voelt zoals een hardgekookt ei als het schilletje er af is…
Ondertussen moest Thomas natuurlijk wel ook gewoon aan het werk. Lisa kon goed merken dat Thomas heel blij was dat zijn zussen erbij waren (bijna iets te blij, en dan gaat de concentratie er af).
De grote lach op Thomas zijn gezicht tijdens het zwemmen is al bijna een gegeven. Maar toch waren er weer nieuwe dingen te zien. Zo vond Thomas het erg mooi dat Kanoa de bal naar hem toe kwam brengen om mee te spelen. En tijdens het zwemmen hoorden we ineens “mamamama”. Als beloning kwamen Thomas en Kanoa even naar me toe zwemmen om mij dag te zeggen. En iets later, volstrekt onverwacht, hoorden we allemaal Thomas ineens “dansen” zeggen. We twijfelden nog even, hoorden we het goed, maar we hoorden het met vier mensen tegelijk. Nou, dat wilde Lisa natuurlijk graag belonen, dus hup, dansen met Thomas en Kanoa. Wat een spetters he Thomas?!

Verder heeft Thomas gewerkt met dierenfoto’s in een bak rauwe bonen. De bedoeling is om te kijken of hij een dierengeluidje kan gaan maken van het dier dat op het kaartje staat. Vandaag is dat niet gelukt, maar hij was wel erg zijn best aan het doen om andere geluiden te zoeken/te maken. Thomas was verder erg aandachtig met het luisteren naar het geluid dat de bonen maakten. Kortom, weer een bijzondere dag, waarbij Salo en ik op het laatst ook nog even vlak bij het dok mochten kijken.

Thomas zal zich wel een filmster wanen. Want niet alleen Salo en ik fotograferen en filmen veel, er zijn ook nog 2 fotograven van het therapiecentrum die vast hele mooie foto’s en filmbeelden maken. Hij weet de camera’s dus continu op zich gericht….

9 gedachten over “Thomas, Dag 3 – 23 februari 2017”

  1. Oh Laura, ik geniet van de verhalen en op afstand heel fijn om dit zo mee te maken. Wat bijzonder voor jullie allemaal en wat doet Thomas het goed! Het vliegt voorbij volgens mij!

  2. Wat hebben jullie vandaag een superdag gehad.
    Met z’n vijven, vlakbij Thomas en Kanoa in de buurt en dan beloond worden met 2 woordjes van Thomas. We kijken met heel veel belangstelling uit naar jullie verdere avonturen. Heel veel liefs opa en pma

  3. Wat hebben jullie met z’n allen een superdag gehad vandaag. Met z’n vijven bij elkaar en als beloning 2 woordjes van Thomas! Geweldig! We kijken met belangstelling uit naar jullie verdere belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *