Thomas, Dag 4 – 23 februari 2017

Therapeut Lisa was vandaag jarig, maar Thomas kon geen feestje vieren, nee hij moest vandaag echt hard aan het werk. Lisa kwam vragen of wij het goed vonden dat ze vandaag specifiek gaan werken aan dingen die Thomas moeilijk vindt. Natuurlijk, we zijn hier om alles aan te pakken, dus graag!
Thomas vindt het lastig als hij niet met bijvoorbeeld speelgoed mag spelen dat wel in de kamer staat (hij kan het zien). Dat werd dus de missie van vandaag en ja, dat was wel even lastig. Lisa heeft gezien hoe hij daar op reageert en is aan het oefenen geweest hiermee. Daarna richting de dolfijnen en vandaag vond Thomas het wel even jammer dat hij niet naar Salo en mij mocht voor een kus (en om te “vertellen” wat er gebeurd was?). Maar nadat Lisa rustig uitlegde dat hij niet naar ons mocht en hij op weg ging naar Kanoa ging het prima en ging Thomas rustig het water in. Direct was daar weer de grote lach en het was weer heerlijk om naar te kijken.
Lekker snel door het water, spetteren, kusjes krijgen van Kanoa, Thomas was weer in zijn element.

Op het dok vervolgens weer gewerkt aan onder andere de mondmotoriek. En Lisa rolt met een prikkelbal over zijn handen en voeten. Ze doet dat altijd 3x en telt hardop. Toen ze bij Thomas zijn voet wilde rollen was Thomas haar voor en zij zelf “één”!  En bij het douchen zei Thomas weer mama (nou doet hij dat wel vaker, als hij moppert dan roept hij mamamamamam, wat daar de reden van is ??).
Al met al een dag waarop Thomas hard werkte en nu wel moe zal zijn.

Morgen heeft Thomas overigens weer een makkelijkere dag (omdat ze altijd met positieve herinneringen het weekeinde in willen stappen). Jammer genoeg hoorde Lisa vandaag dat ze donderdag en vrijdag niet met Thomas aan het werk kan (vanwege spoedoperatie die al in oktober was aangemeld, ja, het is hier natuurlijk wel de cultuur van rustig aan doen)… Ongetwijfeld zal Matthias het heel deskundig van Lisa overnemen die laatste 2 dagen van de sessie, maar jammer is het wel.

Niet getreurd, we hebben nog 6 dagen om te genieten van de therapiesessies. En….. niet onbelangrijk: zaterdag a.s. mogen Salo, Suzanne, Eveline en ik de family-swim met Kanoa doen, spannend!!
Suzanne en Eveline gingen vandaag met de 2 andere meiden en nog 1 jongen (hun kidsclub bestaat uit 5 kids) snorkelen in zee, echt leuk welke activiteiten zij doen (want voor hen staat ook nog dolfijnentrainer op het programma!).
Salo, Laura, Suzanne, Eveline en Thomas.

5 gedachten over “Thomas, Dag 4 – 23 februari 2017”

  1. Wat heerlijk dat het allemaal zo goed uitpakt! Je zou dit veel vaker willen doen, maar voorlopig is dit al fantastisch,
    Veel liefs en geniet ervan,
    Rubin & Fia.

  2. Dat was weer een heel bijzondere en drukke dag. Zo leuk de foto’s te zien hoe geweldig Thomas in zijn element is met en bij Kanoa. Ik ben benieuwd hoe het vandaag is gegaan, hopelijk weer zo succesvol en opbouwend! Fijne en mooie dag en dikke kus, stansxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *