Thomas, Dag 5 – 24 februari 2017

Wat gaat de tijd toch snel als het fijn is! Vandaag alweer de vijfde dag en Thomas had een hele goede dag. Wat fijn om met zo een goed bericht aan het weekeinde te beginnen!
Voordat de kinderen met de dolfijnen mogen zwemmen moeten ze altijd eerst een half uurtje binnen werken. Vandaag zat Thomas op een Fat-Boy, onder een zwaartedeken en er werd gewerkt met een trilslang. Vooral van die slang genoot Thomas. Dat alles is omdat de druk die Thomas dan krijgt goed voor hem is. Lisa heeft eerst het dagprogramma met Thomas doorgenomen en met de ja/nee knoppen gewerkt.

Ze vindt dat de knoppen veel beter werken dan de kaartjes en dat Thomas er zo goed mee werkt! Als Thomas op de knop drukt dan zegt Lisa ook tegen hem dat het ook goed is als hij het zelf zegt (zodat hij weet dat hij ook zelf de geluiden mag maken). Ook nog even gewerkt met de dierenkaartjes in de bonenbak en daarna moest er opgeruimd worden. Daar waren Lisa en Anne heel trots op, want Thomas is een paar keer zelf naar de opruimbak gelopen om iets erin te doen en dan kreeg hij natuurlijk volop complimentjes. En zo leuk, daar straalde Thomas dan zelf weer van, zo trots was hij op zichzelf.

Bij Thomas werkt het heel goed om dingen bij herhaling te doen, Lisa vindt dat hij dan snel oppakt wat de bedoeling is.

Daarna lekker naar de dolfijnen. Met een grote smile ging hij met de  therapeuten mee al was hij vandaag liever even naar Salo en mij gelopen. Snel het water in en toen kon er weer in het water gewerkt en plezier gemaakt worden. Veel te snel was de watertijd weer voorbij. Jammer!!!!
Vandaag was er een andere dolfijnentrainster dan de andere dagen. Ze had Thomas wel afgelopen maandag al even gezien. Zij kon dus beter dan wie ook het verschil zien tussen Thomas op maandag en Thomas vandaag en ze was onder de indruk. Dit vooral omdat hij zoveel beter focust, zowel op wat hij moet doen als naar Lisa als hij haar aan moest kijken.
En tot slot, want dat vinden papa en mama natuurlijk leuk: Lisa vindt het zo leuk om te zien hoe enthousiast Thomas is als hij Salo en mij ziet en dat hij dan zo een lieve lach op zijn snuit heeft. Nou, daar kunnen we opgewekt het weekeinde mee in!

6 gedachten over “Thomas, Dag 5 – 24 februari 2017”

  1. Wat goed dat Thomas zich zoveel beter focust. ( Natuurlijk is Thomas heel enthousiast als hij Salo en Laura weer ziet, zulke lieve en geweldige ouders! )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *