Thomas, Dag 7 – 28 februari 2017

Omdat het morgen de laatste dag is dat Lisa met Thomas werkt had Thomas vandaag de aandacht van Lisa en Matthias. Matthias zal donderdag en vrijdag met Thomas aan de slag gaan. Het is een beetje een saai verhaal aan het worden. Sorry daarvoor 😛  Thomas vond het namelijk weer leuk en wij genoten van hem.

Thomas had een blokje bij zich en heeft dat zonder mopperen samen met Lisa opgeruimd in de opruimbox. Thomas gaat zelf al op de zitzak zitten en Lisa heeft alle lichaamsdelen goedemorgen gezegd. Daarbij viel op dat Thomas heel goed meekeek. Lisa vindt sowieso dat Thomas een hoge motivatie heeft en dat hij goed luistert naar een opdracht. Als vb. noemde ze: “kom maar bij de tafel staan”. Wel moet je hem daar tijd voor geven (dus kan best zijn dat hij eerst even een rondje door de kamer maakt).

Uiteindelijk zorgde het speelgoedblokje toch nog even voor een boze Thomas, want net voor vertrek naar buiten had onze boef het blokje uit de bak gepikt. Toen Lisa het samen met hem terug legde in de bak was hij daarna even boos en verdrietig, maar toen Lisa hem afleidde om samen met hem te kijken naar de dagplanning was hij snel weer rustig.

Na het werken is er altijd een momentje dat de kinderen langs de ouders naar het water lopen. Gisteren vond Thomas dat wat lastiger en ik vertelde Lisa dat ik dacht dat dat was omdat we hem niet eerst even een knuffel mochten geven. Dus vandaag hebben we dat uitgeprobeerd. Thomas kwam naar buiten, wij hebben hem een knuffel gegeven en succes gewenst en toen zijn wij weggelopen. Ja hoor, ging hartstikke goed, Thomas liep blij naar het water.

Zwemmen met de dolfijn was wederom prachtig. En op het dok werd Thomas in een mat gerold (Lisa: “we maken een pannenkoek met poedersuiker van jou”) en hij werd in een handdoek geschommeld. Dit alles is goed voor de “diepe druk” en vandaar uit kun je sneller dingen leren. Daarna nog even zwemmen met Kanoa. Thomas was aan het brabbelen en zei “eten”. Lisa vroeg: “ heb je trek” en ja, toen zei Thomas “Ja!”. Tijdje geleden deed hij dit, maar we hoopten dat dit weer terug zou komen tijdens de therapie. Dit was een mooie eerste keer. Snel Thomas uit het water, want dit moest beloond met een worteltje!.

Tevreden kijken we weer terug op deze –overigens regenachtige- dag en onze 2 piratendames hebben na een speurtocht een schat gevonden!

Salo, Laura, Suzanne, Eveline en Thomas

4 gedachten over “Thomas, Dag 7 – 28 februari 2017”

  1. Onze complimenten voor je steeds weer erg leuke blog. We zullen het gaan missen. We zijn blij dat alles zo fantastisch is verlopen en dat we het op deze manier hebben kunnen meemaken alsof we erbij waren. Heel veel liefs, opa en oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *