Thomas, Dag 8 -1 maart 2017

Met een boodschappenlijstje benodigd materiaal komen we weer terug naar Nederland. Er zijn veel materialen die prikkels afgeven waar Thomas baat bij zal hebben. Denk aan een trilstaaf, een zwaartedeken, een luchtdrukvestje, maar ook aan dingen zoals een prikkelbal en diverse borstels (ook een afwasborstel J). We krijgen het dringende advies daar thuis gedurende de dag mee aan de slag te gaan. We hoorden het al eens eerder, als je de therapieweken in Curacao hebt gehad, dan begint het werken met alle aanbevelingen pas echt!

Toch kunnen we ook een aantal dingen nu gedurende de dag al heel goed toepassen. En dat betekent niet dat het altijd meteen goed gaat, maar dat hoeft ook niet. Wel zien we dat de adviezen en tips goed toepasbaar zijn en dat Thomas er goed op reageert. Dat biedt dus hoop voor de komende maanden.

Vandaag was de laatste keer dat Lisa en Thomas samen therapie hadden, morgen neemt Matthias het van Lisa over. Lisa vertelde dat ze heerlijk werkte met Thomas en dat het veel voldoening geeft om met zo’n lachebekkie te werken. Vandaag heeft Thomas weer moeten werken aan het wegzetten van dingen waar hij eigenlijk graag mee wil spelen. Ook veel senso-motoriek. Toen ze dat buiten op het dok deden (met de kriebelbal en de trilstaaf bijvoorbeeld) lag Thomas helemaal in een deuk, heerlijk geluid, hij kan zo lekker giebelen.

Ook met de ja/nee knoppen gewerkt. Verder heeft hij vandaag “een, twee” gezegd (hij telt met Lisa mee) en hij heeft weer een keer “aap” gezegd. Ook 1x, op een concrete vraag “aaaaaahh” en Lisa heeft dat goedgekeurd als een “ja”.

Toen Kanoa Thomas een dikke kus gaf, begon Thomas te gapen. Is hij er nu al zo aan gewend dat hij het niet meer bijzonder vindt ??

Snel nog een foto met Lisa gemaakt, want Eveline en Suzanne wilden toen ook vertellen wat ze hadden gedaan vandaag. Zij hebben een dolfijntrainer-dag gehad. Daarbij hebben ze veel geleerd over de dolfijnen, zijn in de viskeuken geweest, leerden hoe dolfijnen getraind worden en kregen quizvragen. Volgens mij weer een geslaagde ochtend!

De broertjes-zusjesgroep bestaat uit 4 meiden en 1 jongen, leuk clubje en ze trekken elke dag met elkaar op. Ook ’s-middags op het strand zoeken ze elkaar vaak op.

Nou, nog 2 dagen, en dan zit dit grote avontuur erop. Nog niet aan denken….

Salo, Laura, Suzanne, Eveline en Thomas

2 gedachten over “Thomas, Dag 8 -1 maart 2017”

  1. weer een zeer mooie dag gehad dus, en wat gaat die tijd toch verschrikkelijk hard, ik zet hem in zijn achteruit als wij in april daar zijn 🙂
    nog 2 dagen hard werken Thomas, je kunt het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *