Thomas, Dag 9 – 2 maart 2017

Vandaag in het water: het enige mannenteam, bestaande uit Kanoa, Matthias en natuurlijk Thomas! En wat deden de 3 boys het goed. Matthias deed allemaal weer net wat andere oefeningen met Kanoa en Thomas dan Lisa, en dat was juist leuk om te zien. Thomas mocht Kanoa helemaal zelf aaien (Matthias hield hem vast bij de polsen en gaf hem geen begeleiding bij zijn handen), met zijn buik op de rug van Kanoa hangen en daarna, in relaxhouding, met zijn benen over de rug van Kanoa.

Normaal wil Thomas wel graag een slokje (zout!) water drinken maar dat was vandaag ook veel minder.

Op het dok werd Thomas vandaag weer in de mat gerold, dit keer werd hij een pizza, en weer vond hij het heel leuk. Ook keek hij heel goed mee toen zijn handen en vingers werden geprikkeld. Goed gedaan Thomas!

Om het saaie verhaal een beetje te doorbreken, de laatste 10 minuten had Thomas het in het water niet zo naar zijn zin, hij was een beetje aan het brommen en zelfs wat aan het huilen. Waar het precies door kwam? Dat weten we niet, maar eenmaal uit het water was daar weer snel de grote grijns.

Bij het werken voor de therapie heeft Thomas heel goed zijn favoriete spullen weggezet en werd hij niet boos dat hij er niet meer aan mocht komen. En verder is hij door een tunnelbuis gekropen. Eigenlijk vindt hij dat niet zo leuk, maar toen Matthias extra gek deed en met de grote prikkelbal, 1 van de favorieten van Thomas, al het mogelijke deed om hem over te halen kroop hij er toch doorheen. Toppertje!

De ja/nee knoppen gingen weer heel goed, en Thomas was weer mooie klanken aan het maken, al kwamen er vandaag niet echte woordjes (anders dan “eten” en meetellen “ een, twee”).

Matthias vond het leuk om met Thomas te werken (meestal werkt hij met grotere kinderen/mensen die meer spasmes hebben) en wij vonden het een goed team zo voor de eerste dag. We zijn ambivalent, we hebben nu alweer zin in morgen, maar oh nee, dat is de laatste therapiedag…….. Ongelovelijk hoe snel de tijd hier gaat, ook de therapeuten zelf ervaren dat zo.

Suzanne en Eveline zijn terwijl ik dit schrijf alweer op het strand aan het spelen, met de kidsclub hebben ze allemaal strandactiviteiten gehad, die waren kennelijk zo leuk dat ze niet mee naar het appartementje wilden…….Zij zullen ook wel even moeten omschakelen als we straks weer dikke jassen aan moeten L.

5 gedachten over “Thomas, Dag 9 – 2 maart 2017”

  1. Fijn om te lezen! Vandaag nog een hele fijne en goede dag gewenst en een goede terugreis. Ook thuis weer voldoende handvatten om mee bezig te gaan en hopelijk gaat de ontwikkeling bij Thomas dan door! Dat is bij Annika wel het geval en ik verwacht ook grote stappen voor Thomas! Geniet nog even daar!

  2. Lieve allemaal jammer dat t er weer bijna op zit maar fijn nog een dagje veel plezier morgen geniet er nog ff van. Dikke kussssss ?Kitty

  3. Wat een verhaal weer!! Prachtig!!! En helaas dat het bijna over is, maar geweldig dat het jullie zulke mooie momenten heeft gebracht.
    Succes nog ff voor de laatste dag en vooral Thomas met zijn dolfijnen!!!??

  4. wat een ongelooflijke ervaring doen jullie daar op en wat doet thomas het allemaal superrr goed je verhalen zijn zeker niet SAAI we lezen ze elke avond met grote bewondering heel veel groetjes van ons ps dikke jassen misschien niet meer nodig ? wel nog even lekker schaatsen ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *