Thomas

Van 20 februari tot en met 3 maart 2017 volgt Thomas de Dolfijntherapie. Lees er alles over in zijn blogs hieronder.

Thomas, Dag 1 – 20 februari 2017
Thomas, Dag 2 – 21 februari 2017
Thomas, Dag 3 – 22 februari 2017
Thomas, Dag 4 – 23 februari 2017
Thomas, Dag 5 – 24 februari 2017

Thomas, Dag 6 – 27 februari 2017
Thomas, Dag 7 – 28 februari 2017
Thomas, Dag 8 – 1 maart 2017
Thomas, Dag 9 – 2 maart 2017
Thomas, Dag 10 – 3 maart 2017

Thomas is een leuke, gezellige en nieuwsgierige jongen met een thomasvrolijke lach. Hij is in mei 2011 geboren als derde kind in ons gezin. Zijn grotere zussen Suzanne en Eveline (nu 10 en 8 jaar) zijn heel trots op hun lieve broer. Thomas is de vrolijkheid in huis en we genieten erg van zijn gezelligheid.

Thomas hoort er helemaal bij, hij gaat mee naar de hockeywedstrijden en het schaatsen van zijn zussen en geniet zelf erg van zijn zwemlessen.

We dachten dat Thomas kerngezond was en de eerste maanden na zijn geboorte verliepen onbezorgd, totdat Francisca (geweldig betrokken fysio) het niet vertrouwde. Op de MRI was te zien, dat Thomas een ernstige hersenafwijking en halfzijdige cerebrale parese heeft en een grote kans op epilepsie.

Toen Thomas 9 maanden was, kreeg hij zijn eerste epilepsie aanvallen. Uiteindelijk zouden die aanvallen zich in rap tempo uitbreiden tot 40-50 aanvallen per dag. De ernst en soort van de aanvallen was dermate dat Thomas zijn ontwikkeling geheel stil stond.

Een hele spannende, grote hersenoperatie, waarbij beide hersenhelften van elkaar gescheiden worden, zou mogelijk helpen. Na een spannende periode, waarbij Thomas zelfs in een Europees overleg werd besproken, is Thomas op anderhalf jarige leeftijd geopereerd.  Een wonder, want de operatie heeft ervoor gezorgd dat hij nu geen epilepsie meer heeft en daardoor heeft Thomas weer ontwikkelkansen.

Thomas is nu een ondeugend jongetje met veel doorzettingsvermogen. Hij begon met kleine stapjes in zijn ZoefZoef, daarna liep hij met een rollator en op zijn vierde verjaardag (wat een mooi cadeau!) ging Thomas zijn eerste losse stapjes zetten. Op dit moment kan hij, rekening houdend met zijn halfzijdige verlamming, fantastisch goed lopen, met een spalk dat wel, maar wow!, wat zijn wij trots op hem.

Thomas heeft een grote ontwikkelachterstand op het gebied van cognitie en taal. Maar we hopen, dat door de dolfijntherapie en de intensieve begeleiding van Francisca (fysio), Joke (logo) en Karin (ergo) en alle therapeuten op het KDC Thomas daar toch stapjes in blijft maken. Hij is halfzijdig blind, maar weet dat goed te corrigeren en op dit moment lijkt zijn gezichtsvermogen niet zijn belangrijkste beperking.

Wij willen heel graag de dolfijntherapie met Thomas volgen. Hij doet nu al goed zijn best met de fotokaarten en zijn communicatieknoppen. Thomas spreekt een paar woordjes, maar wat zou het fijn voor hem zijn als hij zich in spraak meer kan uiten. Ook voor ons als gezin lijkt deze ervaring ons fantastisch. We verwachten dat ook onze dochters beter met Thomas zullen leren communiceren.

We zijn heel benieuwd wat Thomas voor ons in petto heeft in de rest van zijn leven. Hij heeft in elk geval twee ongelooflijk belangrijke eigenschappen, die hem verder zullen helpen, zijn doorzettingsvermogen en zijn vrolijkheid.

Lieve Thomas, we zijn dol op je!

Salo, Laura, Suzanne, Eveline en Thomas