Verslag Week 2 therapie Vitoria

Het was een bijzonder weekend! Zaterdag hebben we ( ik,Fred en Ricardo ) met Sami en Bonnie gezwommen.
Dat was unieke en geweldig!
Op zondag kreeg Vicky en verassing.
Onze neef (Wesley) kwam speciaal uit Lissabon om naar de tweede week therapie te kijken! Vicky was verrast om haar neef op het vliegveld te zien aankomen. Dus het was een heerlijk weekend !
Op maandag Krijgt Vicky weer een verrassing ! Ze mag met Chabelita gaan zwemmen!
Echt hé; deze keer tot nu toe met 4 dolfijnen gezwommen . Vicky vindt het geweldig!😁
Chabelita :
“Chabelita is een jonge vrouwtjes dolfijn die erg energiek is. Ze wil altijd nieuwe dingen leren en is erg knuffelig. Chabelita is nieuwsgierig en houdt ervan om vissen en krabben te achtervolgen. Ze is de dochter van Bonnie en de grote zus van Nubia en Samí.”(Bron CDTC).
Ze is ook echt een Diva; hebt ik van Stefanie gehoord.😉
De therapie is goed gegaan, maar nu aan de andere kant van de lagune. Hier is het heerlijk rustig en er is meer ruimte. Vicky hoeft dus niet meer langs de kleine brug te lopen .
Stefanie vindt Vicky heel rustig en gefocust . Voordat ze  het water in komt, heeft ze  hard binnen gewerkt. Stefanie heeft ook  samen met haar met een spraakcomputer gewerkt en over de emoties gesproken. Zij waren bezig met” blij en verdrietig “ en dat was voor Vicky heel duidelijk .

Eind van de dag  hebben we een heerlijke boottocht gemaakt met alle families van de  therapie. Het was al met al een geweldige slotdag!

Op dinsdag merkte we dat Vicky moe was van alle activiteiten in het water. Ze heeft dus  rustig aangedaan, zodat ze kon ontspannen . Het was “kusjes dag” .Vicky kreeg veel kusjes van Chabelita .

Op woensdag  heeft Stefanie Vicky “gereactiveerd “ met sensorisch intergratie ( masseren , voelen en trampoline springen ), voordat ze naar het water toe gingen. Het was alleen  teveel hahhahaa. Vicky was erg actief, en een beetje te druk. Ze wilde alleen maar grapjes maken. Stefanie zei dat het hoort bij “puber” gedrag. Het hoort bij deze leeftijd .

We merken dat de tweede week therapie meer vraagd en zwaarder is. De kinderen zijn moe, dus we doen alles rust aan.(pouco-a-pouco,tranquilo,zeiden ze in Curacao hahaha)😂

Woensdag had ik ook een prive gesprek over sensorisch integratie. Hoe kunnen we dit dagelijks inzetten? Wanneer moet Vicky worden  “geactiveerd ,geremt en gereguleerd “? Welke zorg voor eten , drinken en spullen kunnen we inzetten? Misschien een verzwaringsvest of deken? We hebben veel tips gekregen voor dagelijks gebruiken ( thuis/school).

Fred had een dolfijnentrainingsdag . Hij heeft van alles geleerd over dolfijnen (bv. Hun dieet, welke soort vissen ze eten, spelletjes die ze doen, etc). Hij mocht ook in de keuken de vissen klaarmaken voor de dolfijnen .

Donderdag mochten de ouders eerst een half uurtje naar “Freds” club . Tijdens de  therapie heeft Fred ook een club waar ze heel goed bezig zijn.. We hebben samen met de kinderen spelletjes gedaan. Het was heel gezellig . Vicky ,Stefanie en Julia kwamen naar beneden met een radio en gingen op kinderen voor kinderen dansen.het was een feestje voor Vicky.🎉

In het water ging het vandaag beter dan woensdag. Vicky was meer allert en reageerde goed op alle opdrachten. De laaste 10 minuten mochten  de ouders bij de dok komen kijken 🤗

We kregen  tips van Stefanie dat “dance therapie )  ook zo goed  voor Vicky kan zijn. Vicky houd van muziek en reageert hier goed op. Ik heb er nog nooit van gehoord,  maar deze therapie bestaat wel in Nederland. We gaan eens zoeken als we thuis komen.

Op vrijdag was het alweer de 10e dag van de therapie, dus de laatste dag 😢. Ik vond dit de moeilijkste dag om te schrijven.

Het eerst half uur  mocht Fred ook binnen mee doen. Vicky kreeg een “pizza massage” van Fred en Stefanie. Ze vond het heerlijk. Voordat ze buiten kwamen heeft Stefanie  aan Vicky verteld dat het laatste dag therapie is.

Tijdens de water therapie was Vicky rustig en sommige  momenten stil. Dan ging ze de dolphijn alleen maar aaien. Ze kreeg veel kusjes van Chabelita. Dat was heel lief … echt een afscheid. 🥰

Vicky heeft echt genoten van de laaste dag therapie .

Het einde van de therapie was heel moeilijk. Vicky wilde geen afscheid nemen. Iedereen kreeg tranen in z’n ogen. We probeerde op een leuke manier dag te zeggen, maar dat was onmogelijk. Vicky was heel verdrietig 😢…

Dat is  ook wel weer een goed teken .

We  hebben verder de afgelopen tijd echt genoten,  veel geleerd  en daarnaast veel goede tips gekregen om mee naar huis te nemen. Afscheid nemen is nooit leuk naar wie weet……. tot volgende keer😉