Virotia, Dag 8 – 25 mei 2017

Vicky loopt rustig van ons appartement naar de CDTC. Ze loopt zelfverzekerd, zoekt weinig steun en gaat gericht op haar doel af. Bij de CDTC gaat ze weer blij met de therapeute naar binnen hun programma opstellen. Vicky volgt goed de instructies, loopt door obstakels  (tegels van verschillende materialen, trampoline, etc.) met het doel om woorden te pakken die verteld worden door de therapeute. Ze moet terug komen door de obstakels met de woorden.

En daarna moet ze de woorden aan een waslijn ophangen. Babette vertelde dat het moeilijk is. Om de woorden op te hangen moet Vicky met één hand het woord vasthouden en de andere hand de knijper. In het begin was het moeilijk voor haar, maar het gaat steeds beter. Het is een goede oefening voor thuis. Het helpt haar fijne motoriek. We hebben een lijst gekregen van voorwerpen die haar prikkels kunnen geven om haar concentratie te verbeteren. Het zijn simpele dingen, zoals een afwasborstel, sponsen, handschoenen om te masseren en dergelijke. De sensorische integratie moet deel gaan uitmaken van onze dagelijkse routine.

Vicky kwam weer springend naar buiten en deed zelf het hek open richting de dolfijnen. Bij het eerste gedeelte heeft Vicky veel onder het water gekeken. Zij geniet ervan om met Bonnie en Sami te duiken. Op de DOK heeft Vicky minder concentratie. Het heeft veel gewaaid vandaag. Daardoor kwamen golven water tegen de rand van de DOK en maakte veel geluid. Babette heeft een handdoek voor Vicky opgehangen zodat zij de opdrachten goed kon uitvoeren. Terug in het water werd er weer veel gespeeld.

Bij de club ‘broertjes en zusjes’ heeft Fred vandaag de dolfijnentrainer gespeeld. Hij mocht het eten van Bonnie en Sami klaar zetten. Hij vertelde dat het erg leuk was.

Nog twee dagen en dan is de therapie afgelopen. Het tijd vliegt. Leuk dat we morgen weer alles van dichtbij mogen bekijken. Echt emotioneel!

Tot morgen.

Veel liefs,

Vicky, Dina, Fred en Ricardo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *