Vitoria, Dag 1 – 15 mei 2017

De dag begon heel anders dan normaal. Vitoria was ‘s nachts heel onrustig en heeft niet goed geslapen. In de ochtend zijn we naar het CDTC gegaan om de locatie te bekijken, de therapeuten te ontmoeten en om informatie te krijgen over de therapie.
We hebben in de middag de therapeute Babette (Logopediste) ontmoet. Na deze aangename kennismaking zijn Vitoria en Fred met een stagiair naar een andere locatie gegaan.

Babette wilde meer over Vitoria weten, zoals hoe ze thuis is, met vrienden, sociale omgeving, eten en drinken gewoontes, slapen en dergelijke. Een van de emotioneelste momenten was toen Babette vertelde dat Vitoria met twee dolfijnen zal gaan zwemmen!!! De dolfijnen heten Bonnie van 27 jaar en zij is moeder van Sami van 1,5 jaar. Daarom kan Vitoria genieten van twee “dolfijn-therapeuten”.

Na ons goede gesprek is Babette naar Vitoria en de stagiair gegaan. Fred werd opgehaald om naar de club “broertjes en zusjes” te gaan. Vicky, Babette en de stagiair kwamen na half uur naar buiten en gingen hun zwemkleding aantrekken.

Toen ze bij de “DOK” aankwamen werd Vicky aan de dolfijn Bonnie voorgesteld. Zij vond het geweldig! Na een paar minuten was het grote moment gekomen: het water in gaan met de dolfijnen. Vitoria is erg blij maar ook bezorgd en onzeker. Soms houdt zij zich stevig vast aan de therapeute en op sommige momenten wilde zij alleen zwemmen en duiken. Babette heeft aan Vicky duidelijk gemaakt dat alleen zwemen niet kon. Na een poosje in het water werd het tijd om te werken bij de “DOK” (locatie van de therapie boven het water). Vicky werd onrustig en wilde terug het water in, maar eerst moet er gewerkt worden.

Nadat het werk was gedaan gingen ze terug in het water. Babette vroeg aan haar assistent om een duikbril voor Vicky te halen, zodat ze met haar hoofd in het water kon. Maar Vicky moest nog aan de duikbril wennen.

De therapie was klaar, Bonnie en Sami hebben afscheid van Vicky genomen… Zij vond het geweldig!! Vitoria is gaan douchen en de therapeute kwam naar ons toe om te praten over de therapie. De therapie is goed verlopen en het is normaal dat het kind in de eerste dag zich een beetje verloren voelt (vreemde mensen in de omgeving en niet bij de ouders kunnen zijn is erg moeilijk voor het kind). Vicky kwam terug met de stagiair, keek me in de ogen en vroeg gelijk of we naar het zwembad gingen.  Babette vond het buitengewoon dat zij oogcontact met me had. Wat Babette niet wist, is dat Vicky niet houdt van oogcontact. Daarom vond ik het inderdaad buitengewoon; deze eerste reactie van Vicky na de therapie.

Toen we terug naar huis gingen, zijn we naar het zwembad gegaan. Vicky was erg communicatief en maakte veel geluiden. Ik was erg onder de indruk dat ze echt haar best deed om te communiceren na zo’n vermoeiende dag. Wat een wonder!!!

De ouders hebben elke ochtend verschillende workshops: met een psycholoog, fysiotherapeuten, dolfijntrainers, ergotherapeut en logopedisten. We hebben twee weken om te genieten van alle tips die we krijgen om thuis te oefenen. Na een heerlijke douche en eten is het tijd om naar bed te gaan. Energie weer opladen voor morgen, omdat er weer gewerkt zal worden en heel veel plezier met Bonnie en Sami.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *