Vitoria, Dag 2 – 16 mei 2017

Op de tweede dag van de therapie heb ik in de ochtend mee gedaan aan de workshop van psycholoog Faye. Het thema van de workshop was: “Gedragsverandering door beloning”. Bij de workshop hebben de ouders genoemd wat zij het moeilijkste vinden in het gedrag van onze kinderen. Het was heel boeiend om te horen waar andere ouders moeite mee hebben en het advies hierover van de psycholoog.

In de middag zijn we naar de therapie gegaan. Vitoria was ontspannen en blij. Babette en de stagiaire kwamen Vitoria ophalen en zij ging heel rustig mee naar het binnen gedeelte van de therapie. Iedere dag voordat ze naar de dolfijnen gaan, gaan ze nog 30 minuten binnen werken. Babette vertelde dat ze binnen samen het schema maken voor de therapie en werken aan het gedeelte van de sensorische integratie. Toen ze naar buiten kwamen hadden ze hun zwemkleding al aan. Vicky liep met hen springend hand in hand, wat betekent dat zij blij en tevreden is.

Bij de DOK kwamen de dolfijnen Bonnie en Sami hen begroeten. Vicky was erg blij om de dolfijnen weer te zien. Gedurende de therapie werden pictogrammen en foto’s gebruikt. Zo kon Vitoria kiezen wat ze met de dolfijnen wilde doen. Zij mocht ook een speciale duikbril gebruiken. Toen Vicky in het water keek was ze volgens Babette erg verbaasd hoe goed ze de dolfijnen kon zien. Babette kon merken hoe blij zij was. Deze speciale duikbril zal voor Vicky beschikbaar blijven als ze gaat duiken.

Vicky was erg geconcentreerd tijdens hun werk bij de DOK. Babette was onder de indruk hoe goed Vicky het memorie spel kan doen. Na de therapie kwam Babette naar ons toe om te vertellen hoe de sessie van vandaag was. Vitoria was vandaag iets meer ontspannen, maar toch zocht ze nog naar bescherming en kneep een paar keer in de hand van de therapeute. Zij was bang dat ze alleen zou zijn in het water. Babette heeft wat tips voor thuis gegeven en heeft geadviseerd om een afspraak te maken bij een psycholoog om ons te oriënteren over gedrag.

Aan het einde van de therapie was een Happy Hour met een borrel en hapjes voor alle gezinnen en therapeuten. Het was erg gezellig; praten en ervaringen uitwisselen.

Morgen is een bijzondere dag; Fred mag mee doen met de therapie van zijn zus.

Veel liefs, Vicky, Dina, Fred en Ricardo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *