Vitoria, Dag 3 – 17 mei 2017

Wat een bijzondere dag! In de ochtend ben ik naar de workshop van de fysiotherapeute Ricarda gegaan. Het thema was sensorische integratietherapie (SI). Het is een boeiend onderwerp. We hebben geleerd om de SI-methode toe te passen in ons dagelijks leven. Dit helpt om de structuur in het leven van onze kinderen te verbeteren.

In de middag is het grote moment gekomen, vooral voor Fred. Vandaag mag hij meehelpen met de therapie.

Zoals altijd, gaan ze in het begin naar binnen. Toen ze naar buiten kwamen, mocht Fred mee naar de DOK. Hij was enorm onder de indruk. Samen met de dolfijntraining en  Theresa(stagiair) bleef hij op de rand van de DOK zitten. Fred hielp bij elke stap van de therapie en gaf samen de instructies aan de dolfijnen. Vicky wordt steeds meer ontspannen en rustig. Zij nam zelfs de stap om de duikbril te vragen. Babette begreep gelijk wat zij bedoelde en zwom naar de DOK om de bril op te halen.

Na het eerste gedeelte van de therapie in het water, werd het tijd voor werken op de DOK. Babette deed een woordenspel en Fred deed mee.

Voor de tweede keer terug in het water, mochten de ouders voor de eerste keer dichtbij zijn. Wat een geweldig moment. Onbeschrijflijk! Fred en Vicky hebben veel kusjes  van dolfijn Bonnie gekregen. Ik kreeg kippenvel van de intense blik van de dolfijn; ik heb er geen worden voor. Prachtig moment om te zien. Vicky en Fred straalden.

Na afloop kwam de therapeute met ons praten. Zij was erg tevreden over de concentratie, rust en oriëntatie van Vitoria. Met de dag wordt Vitoria meer ontspannen en gefocust. Binnen heeft zij een verzwaringsvest aan gehad en volgens de therapeute heeft dat goed geholpen aan haar concentratie.

Communicatie is het hoofddoel van de therapie, daarnaast willen we ook werken aan haar autonomie en zelfstandigheid.  We kregen tips om dat te verbeteren.

Elke dag leren we meer.

Tot morgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *