Vitoria, Dag 4 – 18 mei 2017

We zijn vandaag weer begonnen met een workshop over “Wat je altijd wilde weten over dolfijnen”. Dit keer ben ik niet alleen gegaan; Vicky, Fred en Ricardo gingen ook mee. Het was heel boeiend om meer te weten over deze bijzondere dieren. Tot onze verrassing werd de film van de geboorte van Sami (een van de dolfijnen voor de therapie van Vicky) gedraaid. Fantastisch! De dolfijnentrainster heeft veel vragen beantwoord, zoals; hoe ze worden getraind, hoe ze de dolfijn kiest voor elke therapie en veel meer.

Zoals altijd, begon de therapie in de middag binnen. Vandaag heeft de therapeute veel gewerkt aan Sensorische Integratie (SI) met mondelinge en schriftelijke opdrachten. In het begin werd door Babette mondeling opdrachten aan Vicky  gegeven die ze moest uitvoeren. Het was een succes.

Bij de DOK was Vicky rustig en ontspannen. Ze is al aan de situatie gewend. In het water heeft zij de duikbril constant op gehad en dook vaak met de dolfijnen Bonnie en Sami. Terug op de DOK hebben ze aan de SI gewerkt. Er werden verschillende voorwerpen gebruikt. Vicky vond het geweldig om te voelen. Het tweede gedeelte van de therapie was zeer productief. Vicky was erg geconcentreerd.

Het werk bij de DOK was klaar, het was tijd om te douchen. Vicky heeft goed geholpen om alle gebruikte voorwerpen weer op te ruimen. Tijdens het douchen hebben Babette en Theresa Vicky geleerd om dingen zelfstandig te doen. Volgens Babette kan zij veel zelf doen, maar in haar eigen tempo…

Groetjes van ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *