Vitoria, Dag 5 – 19 mei 2017

De week is voorbij gevlogen. We zijn al bij de vijfde dag van de therapie. Vandaag voordat de workshop begon, had ik een gesprek met de psycholoog Faye. We hebben over het gedrag van Vicky gesproken en zij gaf mij wat tips. Vitoria vraagt veel aandacht en zij moet leren om wat meer zelfstandig te zijn. Buiten dat vindt Faye dat het goed gaat met de opvoeding van Vicky. Na het gesprek werd het tijd voor de workshop.

Het thema van vandaag was “Dolfijnentherapie”. Jammer genoeg was ik de enige die aanwezig was. Ik kreeg alle aandacht en kon veel vragen stellen. De Dolfijnentherapie werd in de jaren ’50 onderzocht. In de jaren ’80 werd onderzoek gedaan naar de therapie bij bijzondere kinderen. Kinderen kunnen vier keer meer leren met de dolfijnentherapie dan met andere behandelingen.

In de middag begon weer de therapie. Zoals altijd was het fantastisch. Babette merkte dat Vitoria vandaag een beetje moe was. Volgens de therapeute is het normaal dat kinderen op vrijdag moe zijn. Ik merkte dat Vicky te vroeg wakker werd. Het kan door de warmte komen.

Vandaag heeft Vicky voor wat rustiger activiteiten gekozen. Zij heeft ook veel gezwommen met de dolfijnen Bonnie en Sami.

Het is weekend, Vicky kan nu even uitrusten en even bijkomen. Morgen (zaterdag) is er weer iets bijzonders. Het hele gezin mag met de dolfijnen zwemmen. Ik ben zenuwachtig. Ik zei nog tegen Fred: mama is heel bang, omdat ik niet kan zwemmen. En Fred zei: maak je niet druk mama, als je zinkt, brengt Sami je weer naar boven. Schattig hé, alleen maar drie kwartier met de dolfijnen en al zoveel vertrouwen. Wat een geweldig energie hebben de dolfijnen.

Fijn weekend,…

Dina,  Vicky,  Fred en Ricardo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *