Vitoria, Dag 6 – 22 mei 2017

Na een rustig weekend zijn we klaar voor de tweede week therapie. Vanochtend is er geen workshop geweest. We zijn de stad in gegaan. Erg mooi!
In de middag begon de therapie. Vicky en Babette hebben samen het schema voor de therapie gemaakt. De therapeute ging op de grond zitten en gaf de instructies aan Vicky. Op die manier probeert zij Vicky te stimuleren om zelfstandig te zijn. Vicky heeft alle instructies gevolgd en de opdrachten goed uitgevoerd. Babette merkt dat Vicky de activiteiten binnen beter uitvoert dan in het water. Volgens haar is dat normaal. Het komt door alle drukte om haar heen  (wind, water, dolfijnen, andere therapeuten…).
Vicky was vandaag heel rustig en geconcentreerd. Samen met Babette en Theresa zijn ze naar het water gegaan. Sami en Bonnie waren er al. Ze deden veel spelletjes en activiteiten in het water. Op de DOK werd Vicky met verschillende voorwerpen die zij had gekozen gemasseerd. Zij vond het heerlijk en werd er rustig van. Thuis vroeg Vicky altijd om haar handen en voeten te masseren. Nu is het erger geworden, als zij een tube creme ziet dan smeert ze zich helemaal in hahaha.

Vandaag heeft de therapeute geen foto’s en picto’s gebruikt maar woorden. Zij was blij om te zien dat Vicky kan lezen.
Thuis merk ik veranderingen in Vicky zoals oogcontact, meer geluiden maken en zij let meer op wat we zeggen. Zij doucht al alleen maar we moeten nog wel zeggen wat zij moet doen. En natuurlijk in haar eigen tempo. Soms blijft zij wachten of ik haar zal helpen. Maar hoe moeilijk het ook voor mij is, ik moet haar dingen zelf laten doen.
Ik ben trots op mijn prinses.
Aan het eind van de dag hebben we samen met de andere gezinnen een boottocht gedaan bij het eiland. Het was een heerlijke dag voor ons allemaal.
Groetjes en tot morgen.
Dina, Vicky, Fred en Ricardo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *