Vitoria, Dag 7 – 23 mei 2017

De workshop van vanochtend ging over “Alles over fijne motoriek”. Ik vond het heel boeiend. Sommige tips kan ik ook voor Fred gebruiken. Hij heeft ook moeite met zijn fijne motoriek. Het was mijn laatste workshop.

De therapie begon zoals altijd binnen. Vicky heeft samen met Babette en Theresa het programma van de therapie samengesteld. Vicky gebruikt nog een verzwaringsvest om haar concentratie en de focus te helpen verbeteren. Ik vind dat het werkt. Zij kreeg foto’s van verschillende activiteiten, zoals een kind die haar tanden poetst, of die met een bal speelt…In het totaal waren er zeven foto’s. Zij moest ook op tegels lopen van verschillende soorten  (zacht, hard, met puntjes er op…) van de ene naar de andere kant van de zaal. Het doel was de juiste zin koppelen aan de foto. Het ging goed en Vicky heeft alle activiteiten gedaan.
Vicky kwam springend naar buiten en ging weer naar de dolfijnen.
Voordat zij het water in ging vroeg zij om de duikbril. In het eerste gedeelte in het water ging zij heel vaak met Bonnie duiken. Ik denk dat ze zich een dolfijn voelt hahaha. De spelletjes met de ring en over de balk springen heeft Vicky allemaal onder het water gezien. Zij vond het erg leuk. Volgens Babettte is het heel mooi om ze onder water te zien. Bonnie heeft een keer de duikbril van Vicky aangeraakt alsof zij Kiekeboe deed. Heel grappig.
Op de DOK werd gewerkt aan de sensorische integratie en veel gemasseerd. Het is van belang voor de concentratie van Vicky. Buiten wordt zij snel afgeleid. Er werd ook weer met woorden gewerkt. Terug in het water hebben Vicky, Bonnie en Sami veel gezwommen, gespeeld en gesprongen. Het werd tijd om gedag te zeggen.
Samen met Babette en Theresa zijn ze naar de douche gegaan. Ze gaven aanwijzingen en Vicky moest alles zelf doen. Vicky let heel goed op de aanwijzingen. Ik merk al wat veranderingen in haar postuur. Ze loopt ook niet meer hand in hand.
Het is al de helft van de week en het eind van de therapie komt in zicht. Beter om niet over na te denken en te genieten van iedere dag.
Tot morgen.
Groetjes van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *