Wat is het CDTC?

CDTC staat voor Curacao Dolphin Therapy & Research Center

Wie zijn het CDTClogo CDTC
Het wereldwijd toonaangevende dolfijnondersteunde therapiecentrum, opgericht in 2004 en gevestigd op Curaçao . Het betrokken team bestaat uit bevoegde en speciaal getrainde professionals zoals psychologen, fysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten. En uiteraard: vier tuimelaardolfijnen die exclusief ingezet worden voor het therapeutische programma.

Wie bezoekt het CDTC
Van over de hele wereld verwelkomt het CDTC jaarlijks ca. 400 patiënten en hun gezinsleden. Ze behandelen mensen van 3 jaar en ouder met allerlei soorten handicaps, maar ook mensen met  psychologische aandoeningen als depressie, posttraumatische stressstoornis en burnout.

Wat doet het CDTC
Sinds 2004 verzorgen zij door dolfijnen ondersteunde therapie- en revalidatieprogramma’s op maat. Dat kan in vier talen: Nederlands, Engels, Duits en Spaans. De zorg voor ouders, broertjes, zusjes en het gezin als geheel is een essentieel onderdeel van het therapieconcept. CDTC streeft er bovendien voortdurend naar om therapievormen te implementeren die een toegevoegde waarde vormen voor het aanbod. Een voorbeeld daarvan is de Brucker Biofeedback methode.

Waarom het werkt
Contact leggen en omgaan met dolfijnen stimuleert en beloont patiënten om vooruitgang te boeken. Een dolfijn kan je aandacht vasthouden, je op je gemak stellen en je op unieke manieren motiveren. Na een programma van twee weken vertonen onze patiënten significante  verbeteringen die thuis nog onmogelijk hadden geleken.

Het verschil dat het CDTC maakt
Het concept maakt een verschil mogelijk in het leven van mensen.  Kinderen met een beperking verbeteren hun fysieke, verbale en sociale vaardigheden en winnen aan zelfvertrouwen. Traumapatiënten herstellen en mensen met een burnout worden rustiger en beter georganiseerd. Dit is geen wonder, maar het resultaat van een behandeling op maat, verzorgd door een professioneel en multidisciplinair team van therapeuten en speciaal geselecteerde dolfijnen in een natuurlijke omgeving.

Voor meer informatie, kijk op de website:
http://www.curacaodolphintherapy.com