Wat is Giraf therapie?

Intensieve en multidisciplinaire therapie voor kinderen met een beperking

Giraf biedt een uniek op maat gemaakt therapie-programma aan voor kinderen met een beperking, in de leeftijd 4 tot 20 jaar. 
De therapie bestaat uit een combinatie van gedragstherapie, logopedie en/of fysiotherapie. De behandeling vindt plaats terwijl u op verblijft op een fijn vakantiepark in Nederland.logo_giraf

Welke kinderen kunnen baat hebben bij deze therapie?
In principe alle kinderen met een beperking, stoornis en/of ontwikkelingsachterstand. Bijvoorbeeld kinderen met Down-syndroom, kinderen met een autisme spectrum stoornis, kinderen met Rett-syndroom, kinderen met Kleefstra-syndroom, kinderen met eet- of drink problematiek, kinderen met een spraak- of taalachterstand.
In één week zetten vrijwel alle kinderen een stevige stap vooruit in hun ontwikkeling.

Oudercoaching

Ouders krijgen dagelijks feedback en praktische tips van de vaste therapeuten. Op de eerste dag en aan het eind van de week hebben ouders ook een gesprek met de orthopedagoog. Ook voor ouders is dit een werkweek.

Programma voor broers en zussen
Broers en zussen verdienen ook extra aandacht. Ze kunnen deelnemen aan een programma samen met andere kinderen die ook een speciale broer of zus hebben. Ze kunnen hier eventuele zorgen, frustraties of verdriet kwijt en we helpen gerichte aandacht van ouders voor de zus of broer af te spreken. Ook kan een individueel gesprek met een therapeut helpen.

Het hele gezin is zo bezig met de therapie. De betrokkenheid van het gezin is belangrijk voor een lange termijn effect.