Syndroom van de Lach gaat stoppen

Oprichting Stichting Syndroom van de Lach maart 2014

Op 6 maart 2014 maakten wij bekend dat Stichting Syndroom van de Lach officieel is opgericht. De oneindige glimlach van onze dochter Suus zorgde voor de mooie en aansprekende naamgeving. In het eerste beleidsplan beschreven wij, met enige ambitie, onze doelstelling om in het eerste jaar 2 kinderen de Dolfijnondersteunde therapie te kunnen laten volgen, in het tweede jaar 3 kinderen en vervolgens 4 kinderen per jaar.

In werkelijkheid zijn, in bijna 6 jaar tijd, 35 Dolfijnondersteunde therapieën gevolgd en ook nog eens 15 keer de Giraf-therapie. Een ongekend aantal waar wij ontzettend trots op zijn. Samen met alle ouders en vele bedrijven, fondsen, familieleden en vrienden hebben we, met elkaar en voor elkaar, het positieve verschil in het leven van vele kinderen en hun gezinnen kunnen maken.

Het was mogelijk door de vele mooie, hartverwarmende acties. Blader maar eens terug in het nieuwsachief, heel bijzonder!

avond van de lach 2015
Avond van de Lach 2015

In 2015 en 2016 stond theater De Veste in Delft in het teken van de Avond van de Lach met een uitverkochte zaal en ruim 120 gasten aan het Benefiet diner. Twee memorabele avonden met een geweldige opbrengst voor de stichting.

De stichting vraagt echter heel veel tijd, tijd die wij helaas niet (meer) hebben. Na een jaar gas terugnemen, onderzoek naar andere besturingsmodellen en met name veel wikken en wegen, hebben we, samen met het bestuur, besloten om te stoppen met Stichting Syndroom van de Lach. Een moeilijk besluit. De afgelopen periode hebben wij uitgebreid met het bestuur overlegd over de acties die voortkomen uit dit besluit.

Wij hebben ons altijd met enorm veel passie, plezier en enthousiasme ingezet voor Stichting Syndroom van de Lach. Gezamenlijk hebben we bijzondere momenten gemaakt en ontwikkelingen gerealiseerd voor bijzondere kinderen.

Ontzettend bedankt voor jullie steun en inzet voor de stichting.

En voor ons houdt Suus natuurlijk voor altijd het Syndroom van de Lach.

Met warme groet,

Maud en Seth Halkes