Suus, Dag 3 – 21 februari 2018

Vandaag is een bijzondere dag. Niet alleen omdat Suus eindelijk tot bijna 7 uur heeft geslapen in plaats van tot 3 uur, maar met name omdat het “dok-dag” is. Op deze dag mogen de broers en zussen van de therapie kinderen mee het dok op om van dichtbij te zien hoe de samenwerking gaat tussen dolfijn, therapiekind, therapeut en dolfijntrainster.

Suus kreeg dus Floor, Pien en Mees mee… Haar twee grote zussen en grote broer, die naarmate zij ouder worden ons steeds vaker met Suus helpen. Dat moet ook wel. Suus wordt groter, zwaarder en sterker. Een extra paar handen is dan wel erg gewenst.

Maar ze vinden het ook heel leuk om bij Suus te zijn. Wat genieten wij als ze “gewoon” met hun zusje gaan zwemmen. Dat zwemmen is soms echt een worsteling en niet heel makkelijk. Ze zijn zo heel erg lief met Suus en hebben zoveel plezier om met hun zusje lekker gek te doen in het water.

Als ze dan zo met zijn drietjes op het dok zitten te genieten van de dolfijn en intens blij zijn als Suus en Nubia samen rare kapriolen uithalen,…. Ja dan is het weer duidelijk waarom je deze therapie met het hele gezin moet meemaken. Wij zijn trots.

Suus was door haar goede nachtrust veel relaxter dan gisteren. De oefeningen binnen gingen goed. Eenmaal in het water had Suus direct goed contact met Nubia. Na twintig minuten volgen altijd enige oefeningen op het dok. Omdat Suus zo erg van het water houdt, doet Lisette de oefeningen met haar achter een muurtje. Maar helaas, ook hier ging Suus elke keer zitten om te kijken waar het water is!

Suus is al weer zo gewend met Nubia dat ze kusjes probeert te geven. En ze neemt in haar enthousiasme soms bijna een hapje uit Nubia haar vin!

2 gedachten over “Suus, Dag 3 – 21 februari 2018”

  1. Heel mooi om te lezen hoe het jullie vergaat bij de therapie! En inderdaad, het is allermooiste om het als gezin te ervaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *