Jazy

Van 1 mei tot en met 12 mei 2017 volgde Jazy de Dolfijntherapie. Lees er alles over in zijn blogs hieronder.
Jazy, Dag 1 – 1 mei 2017
Jazy, Dag 2 – 2 mei 2017
Jazy, Dag 3 – 3 mei 2017
Jazy, Dag 4 – 4 mei 2017
Jazy, Dag 5 – 5 mei 2017
Jazy, Dag 6 – 8 mei 2017
Jazy, Dag 7 – 9 mei 2017
Jazy, Dag 8 – 10 mei 2017
Jazy, Dag 9 – 11 mei 2017
Jazy, Dag 10- 12 mei 2017

Jazy

Vier en een half jaar geleden is Jazy geboren met het Syndroom vanjazy Down. Wij waren hier niet op voorbereid, maar hebben hem meteen in ons hart gesloten. Dit geldt ook voor Opa , Oma en Ooms en Tantes.

Jazy heeft nog een oudere zus, Zelie die is nu 6 jaar en  zij geleerd gaat supergoed met Jazy om! Jazy is een lief, gevoelig, tevreden mannetje en lacht veel. Een echte knuffelkont.

Vrij snel kreeg Jazy logopedie en fysio aan huis. Daaruit kwam naar voren, dat zijn grove motoriek zich goed ontwikkelde, maar dat zijn fijne motoriek achter bleef. In de loop van de tijd werd dat steeds meer zichtbaar. Jazy kon zich vrij snel omrollen van rug naar buik en terug. Hij begon met “op de billen schuiven” gecombineerd met kruipen. Rond zijn derde jaar kon hij zelfstandig lopen. Het kost hem wel heel veel moeite om dingen vast te pakken en met zijn handen te werken. Dat gaat nu veel beter, omdat wij veel hebben geoefend. Jazy eet met een vork als hij daarmee geholpen wordt. Een tuitbeker pakt hij wel zelf, maar uit een normale beker drinken lukt nog niet.

Jazy praat niet, maar gebruikt inmiddels wel wat gebaren, waardoor hij zich beter kan uiten. We weten inmiddels dat zijn taalbegrip veel groter is dan zijn taalgebruik. Hij wordt vaak niet begrepen, omdat hij zich niet kan uiten terwijl hij jou wel begrijpt. Daar blijven we met onze logopedist in kleine stapjes aan werken.

Jazy heeft heel veel moeite met zijn prikkelverwerking, hij kan slecht tegen drukte en verandering om zich heen. Op zo’n moment trekt hij zich het liefst terug. Jazy gaat 4 dagen per week naar speciaal onderwijs (De Elzengaard). Hier wordt veel aandacht besteed aan zijn algemene ontwikkeling.

Wij hopen dat  de dolfijnen therapie verbetering brengt in Jazy zijn prikkelverwerking en dat hij wellicht leert praten. Dat zal hem helpen in zijn algemene ontwikkeling.

Groetjes

Arno, Rianne Zelie en Jazy.