Sem

Sem is echt een Lieverd!Sem

Wij: Constantijn, Marieke en zus Roos van 8 jaar, zijn gek op hem. Sem is 10 jaar . Sem vond het vanaf kleins af aan moeilijk om te spelen. Hij maakte bijna geen contact met andere kinderen.

Toen Sem in groep 3 zat, zijn we erachter gekomen dat Sem autistisch is. Dat was voor ons een bevestiging. Maar hoe nu verder? 

Sem vindt het vooral erg moeilijk dat hij “anders” is. Nou ja, wij zeggen altijd: “…Iedereen is anders en iedereen heeft stuk voor stuk iets anders geks……!”Maar bij Sem zie je aan de buitenkant niets…….. en dus is dat “anders zijn” er voor de buitenwereld ook niet.

Helaas, zo werkt ’t niet! En tegen die “harde” buitenwereld lopen wij en Sem vaak aan.

In februari 2015 heeft Sem de dolfijntherapie gevolgd. De doelen waren het leren verwoorden van emoties en daardoor minder boos zijn. Het was in 1 woord samengevat WAUW !
Sem kan daadwerkelijk zijn emoties beter verwoorden en is minder boos. Daarnaast hebben we het a
ls gezin geweldig gehad, de zorg ook voor Roos was echt fantastisch. In Nederland was al snel het gemis naar het CDTC  en de wens om deze therapie voor Sem en ons nog een keer te doen groeide en groeide.

En nu op de wachtlijst van de Lach……!

Yes!!!  We gaan ervoor en willen met Sem heel graag nog meer stapjes vooruit maken !! De doelen voor de komende therapie liggen in het accepteren van het autisme en het verder uitbreiden van het omgaan met emoties.

Constantijn, Marieke, Sem en Roos

Een gedachte over “Sem”

  1. Beste sem en familie,

    Welkom op de wachtlijst. Jullie beschrijven precies het probleem waar wij ook altijd tegenaan lopen. Van buiten zie je niets maar het gedrag is vaak zo anders. Ook cliff heeft moeite met zijn emoties en die van anderen. Ook boosheid is iets wat als een rode draad door zijn leven loopt.
    Nu cliff een puber is lopen we weer tegen hele andere dingen aan. Wat ze bij een klein kind nog schattig vonden, is bij een puber irritant. Moeilijk hoor. Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd naar jullie eerste ervaringen.

    Lieve groetjes familie van gennep, Clifton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *