Tijmen

Van 29 februari 2016 tot en met 11 maart 2016 volgt Tijmen de Dolfijnondersteunde therapie. Via onderstaande links kan je de blog lezen van zijn therapie.

Tijmen, Dag 1 – 29 februari 2016
Tijmen, Dag 2 – 1 maart 2016
Tijmen, Dag 3 – 2 maart 2016
Tijmen, Dag 4 – 3 maart 2016
Tijmen, Dag 5 – 4 maart 2016
Tijmen, Dag 6 – 7 maart 2016
Tijmen, Dag 7 – 8 maart 2016
Tijmen, Dag 8 – 9 maart 2016
Tijmen, Dag 9 – 10 maart 2016
Tijmen, Dag 10 – 11 maart 2016

Tijmen

Tijmen is geboren op 29 oktober 2007 met de ernstige zeldzame stofwisselingsziekte CDG type 1a, hierdoor is hij ernstig meervoudig beperkt en heeft hij bijna alle voorkomende symptomen, die bij het ziektebeeld beschreven staan.

tijmen

Tijmen staat midden in het leven en is een echte ‘vechter’, doorzetter en beschikt over een enorme wilskracht om dingen te leren binnen zijn mogelijkheden en conditie, maar wordt vaak gevangen gehouden in zijn lichaam en gestopt door de epilepsie. Hij is schattig, lief en op zijn eigen grappige manier ondeugend.

Tijmen begrijpt veel dingen, maar kan helaas niet in onze taal communiceren en dat frustreert soms. Hij maakt stapjes op communicatiegebied en kan op dit moment eenvoudige pictogrammen, foto’s, gebaren begrijpen en ja/nee kaartjes aanwijzen, maar dit kan alleen als wij hem dit aanbieden en vasthouden.

We hopen dat de Dolfijnentherapie Tijmen een stuk zelfstandigheid geeft en er nog meer gebouwd kan worden aan de communicatie, zodat hij een stuk eigen regie krijgt over zijn leven. Tijmen eet naast de sondevoeding ook Olvarit potjes zonder stukjes en vla, maar wat zou het mooi zijn als hij wellicht met ons mee zou kunnen eten…

Als gezin willen we alles uit het leven halen en de kansen en mogelijkheden om Tijmen te ontwikkelen benutten. De Dolfijnentherapie is zo’n kans en wel een bijzonder unieke kans!!! Wij gaan ervoor!!

Bas, Esther en Tijmen

5 gedachten over “Tijmen”

 1. Esther, Bas en Tijmen, ik wens jullie heel veel plezier en succes met deze geweldige therapie!
  Ben benieuwd naar jullie bevindingen.
  Lieve groeten, Everdine

 2. Thijmen, Esther en Bas zijn drie kanjers die het verdienen snel op deze mooie Dolfijnentoer mee te gaan. Mooi project en alweer een kans, succes

 3. Goed om te horen dat Tijmen op de wachtlijst staat. Ik hoop dat als het zover komt dat het aanslaat en die kleine man een boost krijgt in zijn ontwikkeling.

  Voor jullie heel veel sterkte, heb respect hoe jullie met deze situatie omgaan.

 4. Wat een goed initiatief, Bas en Esther!
  Ik bewonder jullie energie en hoe jullie steeds weer manieren vinden om te blijven investeren in Tijmen zijn ontwikkeling. Als het aan jullie kan/mag liggen zal het er nog eens van komen dat hij promoveert!

  Succes en dat het maar door mag gaan!

 5. Tijmen, lieve jongen! Wat fijn dat je in ieder geval op de wachtlijst voor dolfijnentherapie staat! Ik hoop dat je hier niet heel lang op hoeft te staan en dat wanneer je ermee mag starten veel uit kan halen! Esther en Bas, jullie zijn super lieve ouders! Tijmen is ook zover gekomen door jullie! Ook voor jullie hoop ik dat tijmen een hoop uit deze therapie zal halen en daardoor nog meer zelfstandigheid zal kunnen krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *