Zinedine

Zinedine is een lieve sociale jongen van 5 jaar met het zeldzame zinedineRubinstein Taybi Syndroom (RTS). Hierdoor verloopt zijn ontwikkeling vertraagd. Hij heeft veel begeleiding en structuur nodig. Sinds zijn 5e jaar heeft hij leerplichtontheffing en gaat hij 5 dagen in de week naar een KDC. Hier krijgt hij de nodige begeleiding en therapie. Hij functioneert nu op het niveau van een 1 jarige.

Zinedine heeft 2 oudere broers en 1 grote zus. Ze zijn dol op elkaar en dat is mooi om te zien.

Zinedine zijn ogen en nieren functioneren niet optimaal, daarvoor is hij regelmatig voor controle in het ziekenhuis; Hij heeft slechts 20 tot 40% zicht. Daarnaast heeft hij regelmatig last van obstipatie, maar hier krijgt hij elke dag medicijnen voor. Ook heeft Zinedine een groeiachterstand.

In 2013 zijn we begonnen met ondersteunende gebaren, omdat Zinedine niet kan praten. Eind november heeft Zinedine een nieuw gebaar geleerd !! Hij kent nu 2 gebaren : “klaar” en “eten”. Het zijn kleine stapjes, maar voor ons mijlpalen. Dit houdt namelijk in dat Zinedine zich nog steeds ontwikkeld.

Met de dolfijnondersteunde therapie hopen we dat Zinedine een middel gaat vinden om te communiceren. Het is erg frustrerend dat wij hem niet begrijpen en hij zich niet kan uiten. Het gevolg hiervan is dat Zinedine gefrustreerd raakt en hij dit fysiek uit (bijv. bijten en krabben). Dit maakt het moeilijker voor ons, omdat hij erg sterk is. Daarentegen zorgt zijn lach ervoor, dat wij sterk zijn en blijven.

We hopen door middel van deze therapie zijn wereld te kunnen vergroten, zijn frustraties te zien afnemen en communicatie met de buitenwereld mogelijk te maken. Namens Zinedine willen wij jullie op voorhand hartelijk bedanken en wij hopen dat Zinedine dit zelf kan doen na afloop van deze therapie.

Trotse ouders, broers en zus

Ruqayah, Abdembi, Yasmine, Djailani en Yahya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *